Salı, Nisan 28, 2009

Tricky Efes One Love Festival'da

Klaxons kaçırılmamalı, hadi Röyksopp da iyi gider diye düşünürken Tricky pek bi sevindirdi beni. 20-21 Haziran'dan birinde. Muhtemelen 1 isim daha açıklanacaktır. İndirimli bileti 1 günle kaçırdığıma daha da yanıyorum şimdi. Bernard Butler'ı da getirse mesela yanında aah ah.

Çarşamba, Nisan 22, 2009

Jarvis Cocker - Further Complications (Full Album)

Don't Let Him Waste Your Time'lı albümü Jarvis'i daha sindiremeden beyefendinin yeni albümü yayınlanıyor. 13 mayısmış tarihi. Ama elimizde artık malum. Bu sabah dinleyebildim 1 defa. Baya tempolu. Yada sabah trafiğinde öyle geldi bana. İlk solo albümünden daha fazla Pulp olmuş bi de ilk olarak onu farkettim. Daha dinlerim. Güzel. Sözlere dikkat.
Jarvis Cocker - Further Complications (Full Album)

Cumartesi, Nisan 18, 2009

Kutu

Bir tanecik Utku'muzun Kutu'su.
Şimdi, arkadaşlarım hakkında bişeyler yazmakta zorlanmam gayet doğal. Ama beni anladıklarını biliyorum.
Bir zamanlar Clique vardı ve bahsetmiştim. Utku'nun yeni hadisesi, Kutu. Davulda Mavera'dan Arcan Akduman eşilik etti bu konserde, gelecekte ne olur bilemeyiz.
Neyse efendim, Utku kemanı, gitarı,laptopu ve Arcan'ıyla Clique soundundan biraz farklı yerlere kaymış bu sefer. Dans etmek yerine daha konuya hakim, "şarkı yapmak" niyetinde göründüler bana (Utku bunu okuyunca beni dövebilir belki). Ama hiç bir zaman söylemekten çekinmeyeceğim bişey var ki sahnede o laptopu görmek yerine klavye çalan birini görmeyi de tercih ederim. Hmm diyorsanız ki, "aman onlar çalsın, ben zaten arkadaşlarla muhabbete gidicem", lütfen uzak durun. Bazen gözleri kapatıp laptopu görmeden müzik dinlemek de güzel oluyor çünkü. Zira sahnedeki insanların Elliot Smith - Waltz 1 sonrası çalan David Bowie - I'm a Deranged'a bir çeşit tepki verecek mentalitede olduklarını bilmek bile bazı şeyleri kolaylaştırabiliyor.

Kutu Myspace

Perşembe, Nisan 16, 2009

Patrick Duff'tan solo albüm

...daha sonra Patrick Duff çıkmış ortaya. "Abimiz" demekle "Beyefendi" demek arasında kalıp son çareyi "Manyak" demekte bulacağımız bu manyağın Strangelove solisti olduğunu bilmiyorsunuz muhtemelen. O yüzden önce bu linki okuyup konuya kaldığınız yerden devam etmenizi öneririm. Yada daha iyi bir tanıtım bulun banane.

Bu bölüme kadar başarıyla gelen arkadaşlara çıkışta hediyeleri verilecek. Konuya geri dönelim;
Luxury Problems'ın ardından 2. solo albümü The Mad Straight Road yakın bir zamanda yayınlanacakmış kendi tabiriyle. Şarkı listesini de vermiş albümün -sizin için bişey ifade ediyor mu bilmiyorum.

1.Prelude
2.Dead Man Singing
3.The Tourist
4.Three Little Monkeys
5.Spider Woman
6.Dora Brown
7.Wake Up Richard
8.Ed's Not Dead
9.A Woman Who Don't Talk English
10.Don't Worry Now
11.Poor Old John
12.My Sober Heart

Myspace sağolsun gerçekten, ritmik Dead Man Singing ve cilveli Spider Woman yenebilecek vaziyette bekliyor kuzu gibi. Yedik içtik eğlendik, ucundan birazcık Rosabella Collective hadisesinden de bahsedebilseydim keşke ama uykum geldi. Keyif yapmayı daha az işimiz olduğu zamanlara bırakalım. Hediyeleri verip uykuya gidelim. Boş laf ettim zaten sadece.

patrick duff - dead man singing

patrick duff - spider woman

Şu karga da albüm kapağı olacak gibi sanki. Dursun orada o da.

Blackbud'dan yeni albüm

Son zamanların benim açımdan en iyi kazancı, grup babında Blackbud. Son zamanlarda şahsım adına çok büyük kazanımlarım olmadığını göz önünde bulundurduğumuzda bir gruba dört elle sarılmanın o kadar garipsenecek bir durum olmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Yalnızca 2 elimiz olunca da böyle bas bas bağırarak eksik kalan 2 elin yerini dolduruyoruz işte. Efendim uzun lafın kısası beylerimiz yeni albümlerini Haziran'ın 8'inde yayınlayacaklarını açıkladılar myspacelerinde. Youtube'a da yeni şarkılar Road To Nowhere ve Love Comes So Easy'nin stüdyo hallerini yüklemişler 3 gün önce.





3 sene de ne çabuk geçmiş daha dün gibi. Aaaah ah. Vakt-i zamanında myspacelerinden yürüttüğüm love comes so easy'i aşağıdan indiriniz. Güzel şarkı gerçekten. Albümün hiti olur mu olmaz mı görücez bakalım. Bu kadar şimdilik haberler bu cepheden.

blackbud - love comes so easy

Pazar, Nisan 12, 2009

Graham Coxon - The Spinning Top (Full Album)

Efendim Graham Coxon abimiz yeni albüm yayınlayacakmış Mayıs'ın 11'inde. Velhasıl internete düşmüş ve bulduk, dinledik, paylaşıyoruz falan filan. İnanması güç ama 7. solo albümü.
The Spinning Top, önceki albümü Love Travels at Illegal Speeds'ten biraz farklı olmuş. Temposu daha düşük. Çoğunlukla akustik gitar kullanmış abimiz. Belki de elekriğini yeni Blur albümüne saklıyordur, görücez. Aslında böyle bir zamanda ondan yeni albüm beklemiyordum, not düşeyim. Albümde yine prodüktör olarak Stephen Street var. Bu önemli bir bilgi bence. Zira Blur'ün dağılma nedeninin asıl nedeninin o olduğu kanısındayım ben. Stephen Street'in prodüktörlüğünü yaptığı zamanlarda Graham Coxon'ın gruptan ayrılma hali söz konusu değilken Damon Albarn'un prodüktör değişiklikleri talepleri ve Fatboy Slim'i işe dahil etmesi Coxon'ın canını sıkmış belli ki. Solo albümlerinde Stephen Street'in adının olması da ispatı gibi. Bunlar tamamen kendi fikrim bu arada. Neyse. Albüm kapağını da yine kendisi çizmiş Graham Coxon. Zira ressam ve sergileri falan var. Bunları blogun biyerlerine daha önce de yazmıştım hatırlıyorum. Nerdeydi ki?
Graham Coxon - The Spinning Top (Full Album)

Pazartesi, Nisan 06, 2009

Doves - Kingdom of Rust

Kuzen Radyo Eksen'i ayarlı bırakmış, sonraki gün babası Ahmet dayım bizi aldı arabayla. Radyoyu açtı "Bu şarkıyı biliyorum" dedim. Doves - Kingdom Of Rust çalıyordu. Önceki günlerde sokakta albümü 2 defa dinlemiştim ama o ana kadar bişey yazmak içimden gelmemişti ve hatta albüm hakkında bişey de düşünmemiştim. Bir anda aklımdan bişeyler geçti.

Çok iyi samplelar yakalıyorlar şarkılarda. Ama şarkının devamında uyum veya devam gelmiyor. Psychedelic arka plan seslerine de çok yakınlar bir indie-rock grubu için. Bana güzel görünmeye çok yakınlar ama bir ateşleyici gerekli bence. Bişeyler eksik kalıyor. Ufak bir müdahele lazım. Tabi hemen akla bu anda prodüktör gelir. Duruma ilk müdahele edebilecek insan. Az önce kontrol ettim John Leckie yapmış albümün prodüktörlüğünü. Okudum biraz, Muse (showbiz, origin of symmetry), Radiohead (the bends), Kula Shaker(k), Suede (positivity), Verve (a storm in heaven) ve Stone Roses'ın prodüktörüymüş. Şimdi adamcağıza bok atasım var ama o kadar da burnu büyüklük yapmayayım. Bu grupların bir üst seviyeye çıkamadıkları albümler hep bunlar (kula shaker istisna). Doves da sınıra kadar gelip orada tıkanıyor. Mesela albümden The Outsiders'ı örnek vericem, muhteşem başlıyor ama öyle devam edemiyor. "Of şu başlangıca bak, devamı da gelirse..." diyorsun ama gelmiyor. Sınıra kadar gelip o sınırda "şarkıyı açmak" yerine kapatıyorlar. Jetstream için de hemen hemen aynı şeyleri söyleyebilirim. Aslında çok iyi bir açılış şarkısı ama asla devamı böyle olan bir albüm için değil. Doves'u Elbow'la çok benzetiyorum evet ama anlatmaya çalıştığım "şarkıyı açmak" mevzusunu Elbow çok iyi yakalıyor. Mercury Prize'ı da boşuna kazanmadılar bu sene zaten The Seldom Seen Kid'le. Albüme adını veren şarkıyı bir dinleyin, arkasından da Doves dinleyin. "Şarkıyı açmak"la ne demek istediğim anlaşılacak sanırım. Özetle Doves'un da farkında olmadan müdahelede bulunup yazı yazmalarını sağlayacak bir dayıya ihtiyacı var. Bilmem anlatabildim mi.

Ayrıca Doves için son bişey daha dicem, Coldplay'in son zamanlarda olduğu şey gibiler. Ne olduğunu bilmiyorum.