Cumartesi, Mayıs 30, 2009

29 Mayıs

Bu gece dışarı çıktım. Herkes mutlu mutlu geziniyordu. İki senedir bu günlerde Jeff Buckley için anma gecesi yapıyordum. Sırf bu duruma düşmemek için. Bu sene olmadı. Sokakta herkes mutlu. Sabah 6'da kalkıcam. Olmuyor . Uyuyamıyorum. Jeff Buckley öldüğü için değil. Söylediği şeyleri çevrede gördüğüm için. Boğulmak mı tek çare? Bir çözebilsem.
"got my red glitter coffin, man, just need one last nail"
anlayamıyorum.

Cuma, Mayıs 29, 2009

Placebo - Battle for the Sun (Full Album)

Jeff Buckley'nin ölüm gününde... Dream brother, my killer, my lover. Tesadüf değildir.

Placebo - Battle for the Sun (Full Album)

Edit: Berbat. Berbat ötesi berbat hatta. Meds'ten bile kötü.

Perşembe, Mayıs 07, 2009

Sonic Youth - The Eternal (Full Album)

Of 1 haftadır ha dinledim, ha dinleyeceğim derken bir türlü üstüne bişeyler yazabilecek duruma gelemedim. Sonic Youth'un yeni albümü "The Eternal". Benim Sonic Youth'la pek aram yok. Buyurun siz dinleyin, yorum falan da yazın. Ben de dinlerim bir ara.
Sonic Youth - The Eternal (Full Album)

Pazar, Mayıs 03, 2009

Blackbud - Blackbud (Full Album)


Merhaba. Blackbud'ın yeni albümü bir sihirli mantar sayesinde erkenden elimizde.
Şimdi efendim üç-dört gündür bol bol dinledim durdum. Beklediğim gibi gelişmedi hadise. Neredeyse albümün yarısını zaten konser kayıtlarından, şuradan buradan dinlemiştim. İlk albüm "From The Sky"daki sorun yine devam etmiş. Stüdyo kayıtları -ki özellikle vokal, kötü şekilde kulağa batıyor. Aslında belki de bu yeni grupların çoğunda gördüğümüz bir soruna dönüşüyor. Şarkıların Albüm öncesi konser hallerine ulaşabiliyoruz artık. Yabancı grupları internetten, Türkiye'deki amatör grupları da konserlerden fazla yakın takip etmeye başladık galiba. Konser hallerini bildiğimiz şarkıların stüdyolanmış hallerine alışamıyor muyuz nedir?
Mesela "Wandering Song" 1 senedir dinlediğim bi şarkıydı. Stüdyo hali çok yavan geliyor şu anda. Konser kayıtlarında alınan sesleri duyamayınca bir boş geliyor şarkı. Mesela "Loves Come So Easy"nin canlı kaydında yer yer baskınlaşan bas gitarın sesini, vokalin ses oyunlarını -mesela cümle sonlarını haddinden hafla uzatması gibi, gitar solosunun daha meşakkatli halini aradım, bulamadım. Aslında bir de kaos şarkı bekliyordum albümde ama onu da bulamadım. İyi şeyler de var ama, ilk şarkı "Left Your Arms Empty" nin son kısmındaki güçlü gitarı ummazdım, "Road To Nowhere"in de melodisi harika mesela. Dinledikçe daha başka şeyler de bulunur ama keşke tamamı canlı kayıt olsa. Bazı şeyler çok sırıtıyor çünkü.
Blackbud - Blackbud (Full Album)