Pazar, Ağustos 23, 2009

Hava durumu

Öncelikle bugün wearejames'ten güzel bir haber geldi. Yeni şarkıyı downloada açmışlar. Buyurunuz. Ne muhteşem şeysin James.
James - Not So Strong







Sonra diğer bir muhteşem şey Arctic Monkeys'in Crying Lightning single'ının 2 yeni şarkısı da aşağıdan indirilebilir. Albümdeki şarkı sayısını az bulanlara hediyedir.
Arctic Monkeys - I Haven't Got My Strange

Arctic Monkeys - Red Right Hand





Pete yine oturduğu yerde içip içip gitarını alıp içinden geleni söylemeye devam etmiş, birileri de kaydedip EP yayınlamış herhalde. Buyurunuz efendim ne hoş şeyler görünüz.
Pete Doherty - Broken Love Song

Pete Doherty - The Ballad Of Grimaldi






İngiltere'den devam edip James'ten sonra bir başka Madchester efsanesiyle devam edelim efendim. Ian Brown sololarına devam ediyor. Aşağıdan 4 şarkılık Stellify Ep'ni indirebilirsiniz. Her ne kadar The Stone Roses tadı vermese de...


Ian Brown - Stellify (EP)



Radiohead'se bizimle dalga geçmeye devam ediyor. Albüm yayınlamayı bir süreliğine durdurmaktan bahsedip şarkı yağdırdı geçtiğimiz 2 hafta Thom Yorke bey. Psychedelic denemesi These Are My Twisted Words dudak uçuklatacak kadar güzel olup The Present Tense Thom Yorke'un akustik konser kaydıdır. Bilginize...
Radiohead - These Are My Twisted Words

Thom Yorke - The Present Tense




Bitmedi! The Verve yeniden dağıldı. Eh bekliyorduk zaten. Ama haberler bu kadar kötü devam etmiyor. Gitarist Nick McCabe ve basçı Simon Jones yeni bir grupla karşımızda olacaklarmış. Grubun adı "The Black Ships" ve myspacelerinde bir adet jam sessionla ses de vermişler.

Muse - The Resistance (Full Album)

Sıradan bir Muse albümü olmuş. Muse severleri tatmin edecektir. Ama...

Kayıtların kalitesi pek iyi sayılmaz. Albüm yayınlandıktan sonra tekrar indirirsiniz efendim. Gerek varsa eğer!
Guiding Light dikkatimi çekti, Exogenesis Symphony serisi iyi düşünülmüş ama zayıf kalmış gibi göründü bana.
Muse - The Resistance (Full Album)

Çarşamba, Ağustos 12, 2009

Az önce "Humbug"la ilgili düşüncem netleşti. Eh bahsetmek için en uygun yer de burası sanırım benim için.

Radiohead de zamanında yavaş yavaş bu tarz bir doluluk kazanmaya başlamıştı ve sonunda Ok Computer'ü yayımlamışlardı. Bu bir tarz değişikliği değildi, Muse gibi daldan dala atlamak değil yada Coldplay gibi tribünlere oynamak değil bu değişim. Yaptıkları işi olgunlaştırmaktı. Humbug bir Arctic Monkeys albümü. Her şarkıda hissettiriyor bunu. Ama öncekilerden daha dolu dolu. Alex Turner zaten bu kademe geçişini The Last Shadow Puppets'la şöyle bir dürtmüştü ve grubuyla da devamını getirdi. Açıkçası bundan sonra Arctic Monkeys'den kendi Ok Computer'lerini beklemekten hiç gocunmuyorum.

Çarşamba, Ağustos 05, 2009

Radiohead - Harry Patch

Radiohead Dead Air Space'te yeni bir şarkı yayınlamış ve 1£'ya downloada açmış. Ayrıntı okuyabilecek vaktim yok. İsmi geçen Harry Patch çok yaşlı bir 1.dünya savaşı gazisiymiş. 25 Temmuz'da ölünce de duyarlı Radiohead, onun anısına bu şarkıyı yapmış. Neyse siz okursunuz, dinlersiniz. Yine orkestral bir Radiohead. BBC şarkıyı bu linkten dinlemeye izin veriyor.