Çarşamba, Ağustos 02, 2006

düşmanını tanı (rehber bölüm 2)

her şeyin sonunu düşünmek belki kötü bir şey. konumuz hayat ve şu anki bilgilerimiz, ölümün ne olduğunu bilmediğimiz için bu sonun ölüm olduğunu gösteriyor. iyi son/kötü son. konumuz bununla ilgili.
aşağıdaki yazı yeliz sancaktaroğlu'nun bir dergideki yazısından alıntıdır. bazı eklemeler hariç tabi ki.

LSD (lysergic acid diethylamide) : almanya'da ilaç firmasında çalışan albert hooman tarafından bulunmuş ve denenmiş. 40 dakika içeriside garip duygulara kapılmış. görmesinde ve düşüncelerinde içerisinden çıkılması kolay olmayan gariplikler meydana geldi. acid kullanımı çok değişik tepkilere sebep olabiliyor. eğlendiip güldürebiliyor veya paranoyak yapabiliyor. kısacası beynin algılara karşı değişik tepkiler vermesini sağlıyor. vücuda terle veya emilerek geçirilen lsd, kullanımı durdurulduktan sonra bile insan üzerinde etkisini devam ettiren bir madde. ilaç tekrar alımışcasına halüsinasyon görülebiliyor, durup dururken kısa süre için de olsa flash back hadisesi yaşanıyor. zararları beyin hücrelerinin ölmesi ve bu hücrelerin asla yenilenememesi. olayın delirium (halüsinasyonlar) ve şizofreniye kadar yolu var.
sonuç: acı çekerek ölüm.

HİNT KENEVİRİ: insanların binlerce yıldır yetiştirdiği, yediği ya da içtiği madde. almanya ve amerika'da ekimi uzun süredir yasak. kolay yetişen bu bitki izolasyon malzemesi olarak kullanılıyor. hint keneviri dopamin adı verilen ve kas hareketlerini denetleyn hormonu etkiliyor. içenlerin kimisi gülüp şakalaşıyor, kimisi huzursuzluk ve sıkıntı duyuyor. çok fazla ve sık kullananların hayata bakış açısı değişiyor, hırs kaybı, yaşama sevincinden uzaklaşma, insanlardan kaçma gibi etkileri oluyor. en kolay içimi tütünle birlikte sigara gibi olup kısa zamanda başınıza bela oluyor.
sonuç: acı çekerek ölüm.

ECSTASY: içinde bulunan madde %100 ketamin. 20. yüzyıla damgasını vurmuş olmasına rağmen, ecstasy'nin beyin üzerindeki zararları tam olarak bilinmemekte. ama ne şekilde alınırsa alınsın, beynin asal hormonları olan seratonin ve dopamin'in salgılandığı merkezlere tesir ederek, kendimizi iyi hissetmemizi sağlıyor. adı geçen iki hormonun da görevleri arasında vücut ısısını ayrlama olduğundan, ecstasy kullanıcıları, vücut ısılarının artmasıyla ilgili problemler yaşıyorlar. diğer etkileri, geçici bir süre toplum içinde kendini iyi hissetme, harketlilik ve enerji. kullanıldıktan ve etkisi geçtikten sonra vücutta aşırı yorgunluk yapan ecstasy, eğer kullananda bilinmeyen bir hastalık varsa, ölüme kadar giden sonuçlara yol açabiliyor. depresyon, huzursuzluk, hayattan zevk almama gibi yan etkiler görülüyor. uzun süre kullanım neticesinde beyin seratonin hormonunu üretemez hale geliyor.
sonuç: acı çekerek ölüm.


EROİN: en büyük illet. az sayıda kullanımla bağımlısı olunan ve kurtulmanın çok zor olduğu bu madde sinir sistemine etki ediyor ve acıları yok ediyor. fakat bırakıldıktan sonra insanın en ufak bir acıya tahammülü kalmıyor. üstelik bağımlı kişi tedaviye kolay kolay cevap vermiyor. eroin öldürücü etkiye sahip ve pahalı.öldürücü doz kişiden kişiye değişiyor.
sonuç: acı çekerek ölüm.


SPEED: amfetamin sülfat ve kafein içeren oldukça etkili ve tehlikeli bir karışım. genelde amfetaminlerin tümüne bu ad veriliyor. etkileri beyin üzerinde. aşırı kullanımda kullanıcının kendine zarar vermesi doğal bir durum. maddeyi kullanan kişi yerinde duramıyor ve en ufak uyarımlara karşı sert tepkiler verebiliyor.
sonuç: acı çekerek ölüm.

KOKAİN: kalp hastalıklarına, iş dökülmelerine, huzursuzluklara neden olabiliyor. burna çekilerek alınıyor. kişinin kendini iyi ve aktif hissetmesini sağlıyor. 20 dakika kadar. vücutta adrenalin, asetilkolin ve seratonin hormonlarının düzeylerini aniden arttırıyor. alkolle birlikte alındığında (-ki ortam gereği bu doğal) vücuda daha zararlı hale geliyor. bir süre sonra parkinson hastalığına sebep oluyor.
sonuç: acı çekerek ölüm.


eğer bigün "aman nasıl olsa ölmeyecek miyim" diyen birisiyle karşılaşırsanız camdan atlamasını tavsiye edin. uçmanın gerçek anlamını anlayacağını söyleyin. acılarından kurtulmak istediğini söyleyenlerden de kocaman bir ısırık alın (lokmayı yutmayın, alışkanlık yapabilir) gerçek acıyı görsün. emin olun eğlenceli dakikalar geçireceksiniz.


2 yorum:

Adsız dedi ki...

speed, hmm.

Adsız dedi ki...

speed, amfetamin, hmm.