Pazar, Nisan 12, 2009

Graham Coxon - The Spinning Top (Full Album)

Efendim Graham Coxon abimiz yeni albüm yayınlayacakmış Mayıs'ın 11'inde. Velhasıl internete düşmüş ve bulduk, dinledik, paylaşıyoruz falan filan. İnanması güç ama 7. solo albümü.
The Spinning Top, önceki albümü Love Travels at Illegal Speeds'ten biraz farklı olmuş. Temposu daha düşük. Çoğunlukla akustik gitar kullanmış abimiz. Belki de elekriğini yeni Blur albümüne saklıyordur, görücez. Aslında böyle bir zamanda ondan yeni albüm beklemiyordum, not düşeyim. Albümde yine prodüktör olarak Stephen Street var. Bu önemli bir bilgi bence. Zira Blur'ün dağılma nedeninin asıl nedeninin o olduğu kanısındayım ben. Stephen Street'in prodüktörlüğünü yaptığı zamanlarda Graham Coxon'ın gruptan ayrılma hali söz konusu değilken Damon Albarn'un prodüktör değişiklikleri talepleri ve Fatboy Slim'i işe dahil etmesi Coxon'ın canını sıkmış belli ki. Solo albümlerinde Stephen Street'in adının olması da ispatı gibi. Bunlar tamamen kendi fikrim bu arada. Neyse. Albüm kapağını da yine kendisi çizmiş Graham Coxon. Zira ressam ve sergileri falan var. Bunları blogun biyerlerine daha önce de yazmıştım hatırlıyorum. Nerdeydi ki?
Graham Coxon - The Spinning Top (Full Album)

1 yorum:

Şehirli Derviş dedi ki...

Pete kokan bir kapak.İçeriside muhtemelen ingiliz usülü akustik ozan şarkıları ile doludur.Lakin Graham genelde insanı bayan gitar pasajları bulabilirtesi yüksek bir eleman.Albümün kapağı Babyshambles'ın "The Blinding"in EP sinin kapağı + Babyshambles'in shotters nation'ın kapağı + Pete'nin grace/wasteland gibi olmuş.Stephen Street Pete'nin solosuna da el atmışdı.Bunuda aradan çıkarmış sanırım.