Cumartesi, Temmuz 29, 2006

blackbud

kısa günden yanıma kar kalan en önemli şey blackbud. çok uzun süredir hiç ilk dinleyişte bu kadar etkilendiğim bir grup olmamıştı.


Joe Taylor (Gitar, vokal), Sam Nadel (bateri), Adam Newton (bas) üçlüsünden oluşuyor grup. ingiltere wilthshire çıkışlılar.

kısacık bir discographyleri var. 2005 çıkışlı iki ep "the livewire" ve "the heartbeat"in ardından debut albümleri "from the sky" 31 temmuzda yayınlanacak. ayrıca gomez, travis ve embrace'in de plak şirketi independiente records'tan çıkacak ki bu albüm bu da iyi bir işaret.

vokalist joe taylor'ın sesi ilk etkiyi sağlıyor. bu yakıştırmayı yapmaktan hoşlanmamama rağmen (adını anmaktan şeref duyuyorum) jeff buckley'i andırmıyor demek gerçekten mümkün değil. ayrıca her hallerinden radiohead dinleyerek büyümüş çocuklar oldukları belli. güzel gitar soloları ve melankolik atmosferli şarkılara sahipler -ki son zamanlarda bu kadar iyisini duymamıştım. çok sağlam bir indie-rock grubu geliyor. dikkat lütfen. inanın değecek.

ilk şok "heartbeat" ve "the skeleton key" filmi soundtrackinden "barefoot dancing"i dinlemenizi tavsiye ederim. buyurun;


  • heartbeat

  • barefoot dancing
  • 3 yorum:

    serdarcharliebrown dedi ki...

    içimden her yere blackbud yazmak geliyor. geleceğin en büyük indie-rock grubu olacaklarına eminim. franz ferdinand, the strokes, interpol bile bu kadar etkilememişti beni. inanamıyorum.

    serdarcharliebrown dedi ki...

    her gün biraz daha inanamamaya devam ediyorum. önümüzdeki 10 yıl ne dinleyeceğimi çok iyi biliyorum artık.

    beaker dedi ki...

    skeleton key filmindeki o nehir kenarından arabayla geçiş sahnesindeki editlenmiş ''barefoot dancing'' ile başladı her şey. albümleri daha çıkmamıştı mesela. olağanüstü ilham verici iki albüm bıraktılar bize. blackbud severlerle karşılaşmak da mutluluk verici...

    berkant,
    kerimabdulgitar@gmail.com