Pazar, Temmuz 16, 2006

brainstorm



eurovision bize ne kazandırır? güzel pop şarkıları, yeni yeni şarkıcılar, ülke tanıtımı, dünya barışı, yeter, imdat... eurovision deyince aklıma gelen ilk şey brainstorm. 2000 yılındaki yarışmada my star ile 3. oldular ama o yarışmayı takan kim. evet tek takan solist renars kaupers ve eurovision'un 50. yıl programında yeterince şirinlik yaparak bunu ispatladı. letonya'da 1993'ten itibaren çıkardıkları bikaç albümden sonra ilk uluslararası albümleri "among the sun" 2000 yılında EMI etiketiyle yayınlandı. ve daha sonraki 3 yılda rolling stones, the cranberries, depeche mode ve supergrass gibi çok önemli gruplarla aynı sahnede çaldılar. 2003 yılında çıkardıkları "a day before tomorrow" ve 2004te "veronika" isimli albümlerinin tekrar basımıyla özellikle baltık ülkelerinde çok sevildiler. "a day before tomorrow" albümünün prodüktörlüğünü suede'in de prodüktörlüğünü yapmış alex silva 'nın yapması ve fotoğrafçı anton corbijn 'le çalışmış olmaları kayda değer hadiseler.

renars kaupers'ın kendine has tatlı vokali ve eğlenceli şarkıları ile alternatif rock'ın en sevimli gruplarından brainstorm'a bulaşmanın tam zamanı. ayrıca son albümleri "four shores" da taptaze.

o kadar tatlı bir grup ki kendi web sayfalarından tüm albümlerini dinleyebiliyorsunuz.
böyle buyurun
("albums" sekmesinde sound linklerinden dinlenebilir. açılan küçük pencerede bağlantı hızınızı seçmeniz gerkiyor. 56 KBPS MODEM seçeneğini tıklamanız yeterli olacaktır. şarkılar winamp üzerinden çalıyor)

bu kadar da değil. buyurun 2000 eurovision yarışmasındaki "my star" performanslarını da bir izleyiverelim tam olsun.

Brainstorm in Eurovision song contest (2000)

Hiç yorum yok: