Çarşamba, Temmuz 12, 2006

rock'n coke 2006 - hepberaber avunalım hadi



massive attack, franz ferdinand, the strokes, red hot chili papers,... ne hayaller vardı. heves kursakta kalırken yine de insan avunmak için bazı yollara başvuruyor. şöyle ki;

placebo ; daha önce canlı izledim. sonuçta brian molko'yu tekrar görmek hiç de fena bir durum değil. şarkılarını da biliyorum sıkılmayacağıma ve hatta oldukça eğleneceğime eminim. hmmm ikna edici.

muse ; matt bellamy'nin sahnede gitarıyla kendi kafasını yaracak kadar hareketli olduğunu düşününce yine eğlenceli olacağına kesin gözüyle bakıyorum. şarkılar da bildik. o zaman sorun ne? (iç ses soru sorar: headliner olacak kadar iyiler mi? zaten habire geliyolar. rock'n coke'a yakıştılar mı?) iç ses olayı bulandırmaya çalışıyor. avunmaya çalışıyoruz burda.

editors ; klasik ifade; son zamanlarda britanyadan çıkan en iyi gruplardan biri editors. hmmm kulağa cazip geliyor. aslında avunmaya gerek yok. zira son derece memnun edici bir haber bu. ayrıca acaba bi daha görebilecek miyiz?

gogol bordello ; rengarenk eğlenceli punkçılar. eğlence garanti gibi. (iç ses soru sorar: geçen seneki skin, apocaliptica, the tears ve hot hot heat'li festivale gelseler herhangi birinden önce çıkabilirler miydi? )

mercury rev ; eh idare eder. dinleyiveririz canım nolcak. taaa amerikadan kalkıp geliyolar. (iç ses: hadi len.)

reamonn ; vauvv supergirls don't cry supergirls just fly. alman rockçıları da fena olmaz. (iç ses: saçmalamaya başladın.)

türk gruplar /şarkıcılar ; aslında bu bakımından fena sayılmaz. geçen senenin izleyiciler tarafından şarkılarına en fazla katılınan kişisi şebnem ferah yine orada olacak. duman ve vega da bu konuda iddialı olabilirler bu sene. kişisel tercihim direc-t burn sahnesinde de olsa en sevindirici şeylerden biri oldu. hayko cepkin, ogün sanlısoy ve yüksek sadakat hakkında bişey diyesim yok ama.

djler ; danny howells (madonna-get together'ı remixlemiş mesela), headman (franz ferdinand, mylo, scissor sisters, the rapture ve telepopmusik'e remixler falan yapmış bi adam) ve tiga(scissor sisters, nelly, felix da housecat parçalarını remixlemiş) belki de enerji fazlamız olur ha! (iç ses: keşke olabilse)

heyecanlandık bi de yeni gruplar eklenecekmiş diye. hayaller şöyle; "franz ferdinand'la the strokes'un 2-3 eylülleri boş görünüyor. allaaah yaşadık." bugün haberler düştü; kasabian ve sisters of mercy anlaşılan diğer iki grup olmuş.

kasabian ; aaa iyi gruptur. hem 4 eylülde yeni albümleri "empire" çıkacak. taze taze dinleriz. (iç ses: zaten albüm tanıtmaktan başka bir işe yaramıcak festival)

sisters of mercy ; uuuh gotik amcalar. bakarsın comfortably numb da çalarlar. tecrübeliler. kesin iyi olur. (iç ses: hıhı tabi tabi)

umudu kaybetmemek gerek. 100 ytl'ye değer aslında. (iç ses: bilmem ki. görücez.)


Image Hosted by ImageShack.us

Hiç yorum yok: