Çarşamba, Temmuz 12, 2006

travis

Image Hosted by ImageShack.us

sıkıldığım zamanlarda ister istemez aklıma geliveriyor bu iskoç çocukları. ne kadar radiohead furyasından oldukları düşünülse de onların hiçbir zaman olmadıkları kadar eğlenceliler. 90larda embrace, cast, kula shaker gibi brit gruplarının arasından sıyrılıp geldiler. good feeling albümünü zamanında pek duyamasak da sonradan haberini aldık. happy kadar tatlı bir şarkı var mı?(bunu daha sonra başka şarkıları için de söyleyeceğim. duramam.) the man who öyle bir geldi ki "kimmiş?" sorusu herşeylerini öğrenme ihtiyacımızla beraberinde geldi. radiohead prodüktörü nigel godrich'le çalıştılar bu albümde. yalnız cumartesi gecesi marşı harika blue flashing light'ı bonus track olarak saklayarak en büyük esprilerinden birini yapmışlar bence. "why does it always rain on me" demeden geçmeyeyim, diyip de uzatmayayım.

the invisible band bizim için sürpriz olmasa da pek çok kişinin travis'i tanımasını sağladı. sing'le yemek savaşı yapıp side'la kafamızı yukarı kaldırdık. hepberaber. herkesler bildi sevdi travisi. ressam olmayıp şebek olmayı seçen, ama aslında o kadar da şebek olmayan fran healy, seyrek saçlarının tepesini sivriltiverdi. david beckham ondan görüp aynısını yaptı ama adı david beckham saçı olarak kaldı. farketmez. sokakta bisürü fran healy görmektense beckham görmek daha iyiydi. her zaman flowers in the window en eğlendiğim şarkılardan olacak.

hep sonralardan bozulduklarını düşünürüz grupların ama travis bu kategoriye giremez. 12 memories'e bir bakar mısınız? somewhere else(-ki gelmiş geçmiş en tatlı şarkılardan olduğunu düşünüyorum), quicksand, love will come come through, re-offender, how many hearts, paperclips harika şarkılar.
meğer britney de iyi şarkı yapıyormuş bunu da gösterdiler bize. yorum diye bişey varmış ama. hoplayıp zıplayan teenage şarkısı değilmiş baby one more time.

kliplerinin hepsi birbirinden daha güzel ki travisi bu kadar sevmeme sebep de çoğunlukla bu. bahtsız adam rolleri healy'e çok yakıştı ama asla loser olmadı, sonunda hep o kazandı. harikalar diyarından çıkıp gelen "kırılgan" rafadan kafadan oldu duvardan düştü, snatch'in tommy'si şınava zorladı, yılmadı, cani çocuklar tarafından taşlandı, yürümeye devam etti, yağmurda okul fotoğrafı çekmeye çalıştı, sırıttı, uzaylılar kaçırdı, grup arkadaşlarıyla dövüştü, hamileler diyarına düştü, 6'nın peşinden koştu, yemek savaşına girişti, her dilden neden diye sordu, en sonunda azraile karşı koydu ve sadece biraz tüttü.
iskoç eteği giyip yüksek kayalıktan suya atlamak nasıl bir duygudur? travis yaptıysa güzel bir duygudur. herkese benden coming around hediye.

Hiç yorum yok: