Çarşamba, Ağustos 30, 2006

badly drawn boy ve yeni albümü


yeni albüm haberleri gırla giderken ingilizlerin kötü çizilmiş çocuğu Damon Gough'da yeni albümünü hazırlamış. "Born in the U.K." 16 ekimde yayınlanıyor. albümün ilk singleı "Nothing's Going To Change Your Mind" ise 2 ekimde.

2000 yılında ilk albümü "the hour of bewilderbeast" ile mercury prize kazanmasıyla başladığı kariyerini 2002'de "about a boy" filminin soundtrackini yaparak sağlam temellere oturtmuştu. solo şarkıcı için çok da iyi sayılmayacak sesine rağmen yeteneğiyle bu açığını harika kapatıyor. saçı sakalı birbirine karışmış hırpani, bohem görüntüsü, kafasındaki beresi değişmeyen halleri ama john lennon, elliot smith, richard hawley gibi tatlı, duygulu, melankolik yer yer çocuk şarkısı gibi neşeli melodilerle görüntüsünü müziğine pek yansıtmıyor. o görüntünün altında iyi bir adam ve başarılı bir müzisyen var (keşke hep öyle olsa). onunla ilgili çok fazla söyleyeceğim bişeyim yok aslında. biografi olayına da pek girmek istemiyorum çünkü bu şekilde türkçe pek çok kaynak bulunabiliyor onunla ilgili. söylemek istediğim şey keşke dinlediğimizde onun gibi huzur veren yetenekli adamların sayısı artsa.

çıkacak olan albümün ilk hiti, albümün açılış şarkısı "Born in the U.K."ın klibi de hazır. buyurun izleyelim + dinleyelim.
bu dünya kimseye kalmaz.

Born In The UK

2 yorum:

Şehirli Derviş dedi ki...

Bu arada dreamanddown da ünal arslan da benim.Senin blog'a destek veriyorum iki konumdan da:)

serdarcharliebrown dedi ki...

biliyorum farkındayım teşekkür ederim.