Çarşamba, Ağustos 23, 2006

gogol bordello


ne yazık ki güzelim halkım gençleri rock'n coke 2006 yı hala placebo ve muse festivali zannetmekle meşgulken kökenleri ukrayna'ya dayanan amerikalı çingeneler gogol bordello'yu atlama gafletiyle de meşguller.



discographyleri şöyle:
2002 Voi-La Intruder
2002 Multi Kontra Culti Vs. Irony
2004 J.U.F.
2005 East Infection
2005 Gypsy Punks Underdog World Strike

çernobil felaketinden kaçarak çeşitli balkan ülkelerinde göçmen olarak yaşamış ve yolu amerikaya düşmüş, sahnede hiç durmamacasına hoplayıp zıplayan ve daha sonra biraz daha hoplayıp zıplayan solist eugene hütz önderliğindeki grup müziklerini de Birthday Party ve Einstürzande Neubauten gibi gruplardan edinmişler. sahneye grup değil de daha çok ordu kalabalığıyla çıktıklarını da belirtmek gerek. çingene kültürü, müziği, giysileri hepimizi çok fazla eğlendirecek emin olabilirsiniz+yanına bir de punk çılgınlığı ekleyeceğiz çünkü. eugene hütz'ün detone ve yer yer aslan kükremelerini andıran vokaline de dikkat. ayrıca zaten her müziği güzelleştiren balkan tarzı kemanlara da dikkat. özellikle bayık mercury rev sonrası ilaç olacak. sakın kaçırmayın ve mümkünse dinç halde bekleyin onları. zira yorulacaksınız. ama bunu onlardan beklemeyin. kimi konserlerinde seyirciyi de sahneye alacak kadar da cesurlar. ama burda muse seyircisinin bunu yapacağını sanmıyorum. yine de büyük eğlenceye hazır olun. çok tanıdık gelecek melodiler eşliğinde gogol bordello zaten başlıbaşına bir festival çünkü. dansözlü mansözlü.

"everything is illuminated" filminin soudtrackinde de yer alan "start wearing purple"ın özellikle dikkat edilesi olduğunu söyleyip şarkılarla başbaşa bırakayım sizi.

gogol bordello - start wearing purple
gogol bordello - think locally, fuck globally
gogol bordello - santa marinella
gogol bordello - mishto
gogol bordello - not a crime
gogol bordello - never young

1 yorum:

Adsız dedi ki...

everything is illuminated filminin sonunda start wearing purple'ı dinlemek için bütün credits'i izlemiştim.