Pazartesi, Eylül 18, 2006

kyo

Image Hosted by ImageShack.us
fransız gruplara daldım bir an evet. kyo'nun aslında brit ve ya indie ile alakası yok. doğrudan rock yapıyorlar. hatta bir kaç şeye de benzeteyim hemen; nirvana ve pearl jam'in daha kötüleri ve hatta biraz da rage against the machine, audioslave, soundgarden falan. ama tarz bakımından. gaza gelmeyelim.

1997 yılında çalmaya başlamışlar. 3 albümleri var (kyo (2000), le chemin (2003), 300 lésions (2004)). grup florian dubos (bass, geri vokal), fabien dubos (davul), benoit poher (vokal) ve nicolas chassagne (gitar)'dan oluşuyor.

sert vokallerden hoşlanmamam dışında kaba fransızca da aynı tad kaçımını gündeme getiriyor. tarzı daha cazip gelen noir desir'i bile bu sebeple dinleyemememe rağmen kyo da nerden çıktı denilebilir. isimleri ilginç geliyor açıkçası. sanırım yazma nedenim de bu. bu anime hastası gençler isimlerini doğrudan doğruya King of Fighter karakteri Kyo Kusanagi'den almışlar. benim de oyunda en iyi kullandığım adamdı.
Image Hosted by ImageShack.us
2003 yılında çok tutulmuşlar. fransız kanalı mcm'in de desteğini almışlar. mtv de biraz pohpohlayınca oldukça iyi satmış özellikle "le chemin" albümleri. fazla uzatmayacağım. şarkılarını zorlanmadan bulabilirsiniz ama "hmm dinlenilebilir" diyebildiğim şarkılarından "contact"'ı sunarak susayım. zaten diğer şarkıları da en fazla bunun gibi. yazıyı yazarken arka arkaya 12 şarkılarını dinledim ve açıkçası yazmaya başladığıma pişman oldum. neyse yeter.
kyo - contact

Hiç yorum yok: