Pazartesi, Aralık 11, 2006

the veils

bir gün yeni zelanda ile ilgili birkaç kelime etmeniz gerekirse elinizde haka dansları dışında edebileceğiniz kaç kelimeniz var? işte uzun uzun konuşma fırsatı; the veils.

grubun söz yazarı-vokalisti-gitaristi finn andrews ingiltere yoluna düşüp elinde kapı gibi "more heat than light" şarkısı ile de rough trade records (the smiths, james, jarvis cocker, the strokes, bernard butler, the libertines ve belle & sebastian'in plak şirketi, hazır ol'a geçin) kapısından girince 2002 ve 2003 çıkışlı iki EP sonrasında bernard butler duruma el koyuyor ve 3 EP sonrasında ilk albümleri "The Runaway Found" yayınlanıyor.

patlamalar içermeyen, piano düzenlemeleriyle süslenmiş müzikleri, finn andrews'ın yer yer cırtlak (billy corganvari), yer yer yumuşacık (fran healyvari) sesiyle beraber starsailor, travis, elbow sularında geziniyor. "The Runaway Found" baştan sona herhangi bir anında rahatsızlık hissedilmeden dinlenilecek bir albüm. özellikle pek sık rastlanılmayan güzellikte 5 şarkı "Lavinia", "More Heat Than Light", "The Tide That Left and Never Came Back", "The Leavers Dance", "Talk Down the Girl" arka arkaya gelmeye başladığında the veils'in fon müziğiniz olması ihtimalini bir kenara bırakmanız gerektiğini anlıyorsunuz. zira farklı bir şeye daha konsantre olmak gerçekten oldukça zor. "Lavinia" vakti zamanında oldukça tanınsa da "The Leavers Dance"in büyüsü bir başka bence.

tabi macera devam ediyor. eylül 2006 çıkışlı "Nux Vomica" listelerde senenin en iyi albümleri arasında hep yer buluyor. albümün isim şarkısı ve "not yet"te fazlasıyla farkedilmek üzere sanki biraz da nick cave and the bad seeds havası da katılmış gibi the veils sounduna. canlı performanslarının da harika olduğunu sağda solda okudukça insanın canı fazlasıyla çekiyor tabi. elden ümit etmekten başka birşey gelmiyor şu an için ne yazık ki.

Finn Andrews - vokal/gitar
Sophia Burn - bas
Liam Gerrard - piano/org
Henning Dietz - davul
Dan Raishbrook - gitar

henüz yeni bir grup olduklarından dolayı işi baştan sıkı tutmak gerektiği düşünülür umarım. şarkılarını rahatlıkla bulmak mümkün ki "nux vomica" albümü türkiye'de yayınlandı bile. 2 tane şarkı vereyim diye düşünüyordum ama o kadar fazla sayıda güzel şarkıları var ki ayırmayı başaramadığım için the veils linkine boğucam yazıyı. inanın bana hiçbirini rastgele seçmedim. son uyarım; benden nefret bile ediyor olsanız boşverin beni, the veils'i bi dinleyin olur mu? bırakmak mümkün değil. buyurun.

the veils - lavinia
the veils - more heat than light
the veils - the leavers dance
the veils - nux vomica
the veils - not yet

the veils myspace

Hiç yorum yok: