Cuma, Ekim 13, 2006

neon'u izledim de. ondan.



eskişhir'de hava soğuk, yağmurlu ve ben de ateşli hastaydım. ama carpe diem'de neon'un çaldığını bilip de evde yorgan altında oturmak hiç içime sinmedi. grubu myspace'ten takip ediyordum, istanbul'da izlemek nasip olmamıştı. ama kısmet bu geceyeymiş.

repertuarları punk rock, alternatif tarzı kendi şarkıları ağırlıklı. rem(adını bilmiyorum valla şimdi), u2 (vertigo), radiohead (paranoid android), supergrass(alright), morrissey( there is a light that never goes out) ve pixies (the holiday song) coverlarıyla da süslediler programlarını. bikaç da bilmediğim şey çaldılar itiraf ediyorum. sahne duruşları pek bir hoşuma gitti. albümleri yok ama bir albümü dolduracak kadar çok sayıdaki şarkılarını sahnede çalarak sadece cover grubu olmadıklarını ve haliyle bar grubu olarak kalmayacaklarını da çok güzel gösterdiler. tek sorun carpe diem'in küçücük sahnesiydi. şarkılarının birisi (adını söylemediler malesef) için bir dansları olduğu söyledi solist-gitarist bey fakat sahnenin darlığı yüzünden bunu göremedik. artık balans, peyoteye veya crimsonda kısmet olur inşallah. 25 ekimde 2006 BALANS MUSIC HALL, 3 kasımda PEYOTE ve 22 kasımda CRIMSON'da çalacaklarmış.
son şarkı olarak çaldıkları "keşke"nin sonunda gitaristin gitarıyla öpüşme şovu görülmeye değerdi. umarın bunu yapmaya devam eder.
şimdilik haklarında çok çok ayrıntılı bilgi sahibi değili ama onlarla ilgili güzel bir planın ilk görüşmelerini de yapmış oldum bu gece. yani ayrıntılar daha sonra.
myspacelerinden şarkılarını dinleyedurun bence siz de("anlamsız", "neon ışıkları", "ölüm ve zafer" ve "boşvermek lazım" mevcut orada). bi de yine oradan indirdiğim şarkıları "boşvermek lazım"ı sunmamda bir sakınca yoktur sanırım.

neon - boşvermek lazım

Herkes Silahını Seçsin. The Good The Bad And The Queen

Image Hosted by ImageShack.us

beklediğim fırsat sonunda geldi. damon albarn'ın yeni grubu The Good The Bad And The Queen'in ilk şarkısını buldum. konunun tamamı ve upload adresi için the modern way'e buyurun: Herkes Silahını Seçsin. The Good The Bad And The Queen