Çarşamba, Ocak 24, 2007

Küskün Güzel 26 Mart'a Hazırlanıyor

90'ların başındaki brit-pop çılgınlığının en parlak olanı hiç kuşkusuz Suede'di. Debut albüm Suede'in inanılmaz satış rakamları, 2. albüm Dog Man Star'ın müthiş müzikal kalitesi tartışılmaz. Bernard Butler-Brett Anderson ikilisinin olağanüstü sahne performanslarıyla da beraber Suede 90'ların mucizesi haline gelmişti. Fakat Bernard Butler'ın grubu terketmesi sonrası işler aynı güzellikte devam etmedi ve Brett Anderson sadece gitaristini değil yüzündeki gülümsemesini, ışığını, parlaklığını da kaybetti. Hoş ama boş Coming Up, Head Music albümleri ve en büyük hüsran A New Morning'in ardından Brett daha fazla dayanamadı ve "See you in your next life" diyerek grubu dağıttı. Bernard'sızlığa dayanamayıp The Tears'ta tekrar beraber olsalar da bu birliktelik sadece ikisini beraber sahnede canlı canlı görmemize yaradı o kadar (Rock'n Coke 2005).

Aslında Suede yazısı yazma niyetim yoktu ama başlayınca duramadım, neyse ki kısa kesebildim. Konumuz Brett'in solo albümü. 2005 sonlarında albümünün haberini vermişti. Geçtiğimiz ay tarihini de 26 Mart olarak açıkladı. Artık gözleri eskisi gibi parlamıyor olsa da, fotoğraflarında içimize bakmak yerine yere bakmayı seçiyor olsa da, vakt-i zamanında Morrissey için "Benim için İsa kadar yol gösterici. Ama şimdi her şey dünden farklı. Öncelikle Morrissey bir müzikal deha değil ve artık yanında Johnny Marr gibi biri de yok" dediğini hatırladığı ve kendisi için de artık geçerli bir laf olduğunu bildiği her halinden belli olsa da, daha ne isteyebiliriz ki Brett Anderson albüm çıkartıyor.
Geçtiğimiz hafta içerisinde resmi myspace sayfasını açtı. 12 Mart'ı da ilk single "Love Is Dead"in yayınlanma tarihi olarak belirledi. Pleasure'un albümü için hazırlanan müthiş düet "Back To You" videosu, 26 Mart'ı bekleyemeyecek sabırsızlar ve fanatikler için de yeni albümün 2 şarkısı "Scorpio Rising" ve "Love Is Dead". Buyurun;

Brett Anderson - Scorpio Rising
Brett Anderson - Love Is Dead

Brett Anderson Myspace
Pleasure feat Brett Anderson - "Back To You"


(Bu yazı THE MODERN WAY'de de yayınlanmıştır.)

Hiç yorum yok: