Salı, Şubat 06, 2007

Yeni albüm haberi 3: Arctic Monkeys

Kim itiraz ederse etsin hiç farketmez. 2006 deyince akla ilk gelmesi gereken Arctic Monkeys. Yiğidi öldür ama hakkını ver, "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not" albümü ile herşeyi herkesi silip süpürdüler. Öyle büyük bir müzikal yenilik getirmediler, enstrumanlarının dahileri değiller, çok çeşitli melodileri de yok ama 20-21 yaşındaki 4 çocuğun anlatabileceğinden çok daha fazla hikayeye sahip olmaları ve bunları anlatırken eğlendirebilmeleri, internetin sonsuz katkılarıyla birleşince "geleceğin en iyi grubu olacaklar" lafı onlar için biçilmiş kaftan.


Fakat şimdi zurnanın zırt deliğine gelindi onlar için. Daha önce pek çok grup debut albümleriyle böyle başarılı olmuştu ama 2., 3. albümleri fos çıkmıştı. Arctic Monkeys de şu anda o sınırda. 2. albümleri "Favourite Worst Nightmare"in yayın tarihi 23 nisan olarak açıklandı. İlk single "brainstorm" da 16 nisanda yayınlanacakmış. Albümün şarkı listesi ise şöyle;
1. Brianstorm
2. Teddy Picker
3. D Is For Dangerous
4. Balaclava
5. Fluorescent Adolescent
6. Only Ones Who Know
7. Do Me A Favour
8. This House Is a Circus
9. If You Were There, Beware
10. The Bad Thing

11. Old Yellow Bricks
12.505

Çok eğlendireceğinden şüphem yok ama bakalım çizgi sabit mi kalacak, yukarı mı çıkacak yoksa aşağıya mı inecek. Radarlarımız açık bekliyoruz bakalım.

Hiç yorum yok: