Pazar, Mart 16, 2008

Portishead - Third


10 sene önce nerdeydin? Ne düşünüyordun hayatınla ilgili? Bugünkü halini o gün hayal ediyor muydun? Aynaya bak inan ki yaşlandın. Nerdeydin o zaman? Ölmeye 10 sene daha yaklaştın farkında mısın? Hiç ölü görmüş müydün o zamanlar? Aklında kim vardı? O günkü aşkını düşün. Ölürdün onun için dimi? Hala yaşıyorsun. Glory Box'ı, Road'u, Sour Times'ı gerçekten 10 sene önce mi dinledin ilk kez, yoksa sadece 1-2 sene mi oluyor? Gerçekçi olalım. Bir efsane 10 sene sonra albüm çkardı. O günleri hatırlamıyoruz, verdiğimiz sözlerin hiçbirini tutmadık. Hadi düşünün 10 sene önce onun için herşeyi yapardınız, şimdi nerde olduğundan bile haberiniz yok. Portishead Third'ü yayınladı. Efsane dediğiniz ama en fazla 4-5 senedir tanıdığınız bir grup. Kabul edin ki onlar, o bildiğiniz şarkıları yaptığı gün sizin daha hiçbişeyden haberiniz yoktu. Third var ama şimdi. İlk dinleyiş tanışma hali. Biliyorsunuz "Dummy" veya "Portishead"in tamamını dinlemediniz, gerçekçi olun. Bir efsane var önümüzde. Third bugüne kadar dinlediğiniz en önemli albüm belki de. 2. dinleyişinizde alışacaksınız. Asıl mesele 3. dinleyişle beraber başlıyor inanın. Düşünmeye başlıyorsun. 10 sene önce nerdeydim? Ne düşünüyordum hayatımla ilgili? Aynadakini hayal ediyor muydum? 10 sene daha yaklaşmışım ölmeye. Gördüğüm ilk ölü kimdi ki? Ona aşıktım ben. Eski sevgilim. Neden yok ki!
Sene sonunda liste yapıcaz senenin en iyi albümü diye. Bir albümün Portishead-Third'ü geçebilmesi için oldukça uğraşması gerek.Bir efsaneyle karşı karşıyayız ve adı THIRD.

Portishead - The Rip
Portishead - We Carry On

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Son zamanlarda okuduğum en güzel yazılardan birisi bu, bir albüm ancak böylesine anlatılabilir..

serdarcharliebrown dedi ki...

teşekkür ederim burak. dandadadan konserinden çıkınca eve gelene kadar albümü dinledim. bunları düşünmüşüm yolda. -müşüm diyorum çünkü eve gelip yazıyı yazdığım anı hatırlamıyorum malesef.

Unknown dedi ki...

dummy ve portishead in tamamını dinledim:)