Pazar, Mayıs 11, 2008

Kilink

Şans işte.Bu gece yapacak hiçbişey bulamadım. Böyle akşamlar keşfetmenin ve yaratıcılığın en ideal zamanları oluyor aslında. Yapacak bişey bulamayıp evde oturmak istemediğim akşamlarda Peyote'nin orta katında djlik yapıyorum ve konserleri de izliyorum. Aslında bu gece Cemiyette Pişiyorum'u ilk defa dinlemeyi istiyordum. Öncesinde de Kilink çalıyordu. Konser öncesinde Kilink solisti&gitaristi Mertcan 90lar brit rockından bişeyler çalmamı isteyince tabii ki "en sevdiğim" cevabını aldı. Hevesim geldi gece için.

Kilink isminden başlayalım; 70lerde türk sinemasının İtalyan sinemasından çaldığı aslen "KILLING", türk sinemasında "KİLİNG" olan iskelet kostümlü kahramandan gelme bir isim(-dir herhalde) Arkadaşlar İzmir'lilermiş. Hemşehrim. Myspacelerine bakacak olursak punk&grunge yapıyorlar. Ama görünüşe aldanmamakta fayda var. Peyote'de uzun zamandır izlediğim en iyi vokallerden birine sahipler. Bir punk vokalinden beklediğimiz çığlık vokalinin biraz daha üstüne çıkıp "haha"lara "lala"lara dönüşen bir vokal. Ses oyunları oldukça iyi. Aslında bunu kelimeyle anlatamam. Özünde bir punk grubu ama şarkılarda punkın biraz dışına çıktıkları farkediliyor (arkalarından Cemiyette Pişiyorum dinlediyseniz hele). Gitar&vokal, bas, davul ve kimi şarkılarda dahil olan bir klavyeleri var. Sahneleri son derece canlı. "Ben en cok senin salakligini sevdim" sloganlarına ve şarkı sözlerine de bayıldım. Bundan sonra daha sıkı takipteyim, aşırı şekilde tavsiye ederim.

KİLİNK MYSPACE

(Kişiye Özel Not: 8/1 ve Brit Me More, özellikle dikkat edin. Konserleri bittiğinde Strangelove "çalma ihtiyacı" hissettim haberiniz olsun. Ne demek istediğimi anlarsınız siz.)

5 yorum:

radyokafa dedi ki...

mesaj alınmıştır ;)

Adsız dedi ki...

alınmıştır tamam ;)
jeff buckley gecesine geliyorum bu arada
kendisini dinlemem ama gelicem
merak ediyorum ne yapayım şimdi

radyokafa dedi ki...

aman tanrııııımmm tacımcımcımcıcmmmm...

ben de gelicim inşallah :D:D

serdarcharliebrown dedi ki...

gelin gelin. herkes gelsin. korkuyorum zaten aksilik olcak diye. bari içerde çok tanıdık olsun da görmezden falan gelinsin.

radyokafa dedi ki...

niye korkuyorsun anlamıyorum ben. deli misin divane misin, alla allaaa...

ne olacak ki aksilik olsa, hayret bişi.