Pazartesi, Temmuz 10, 2006

massive attack


ışıkları kapatın. suratlardaki kocaman sırıtmayı da silin. ciddi bir işimiz var. massive attack konuşucaz.

3-D(robert del naja), Mushroom(adrian vowles) ve Dady-G'den oluşan bristol'lı grup. tarzlarına trip-hop deniyor ama isim kimin umurunda. 1987de the wild bunch djleri mushroom ve dady-g'nin grafiti işini tutuklandıktan sonra bırakmış olan 3-d ile tanışmasıyla kurulmuş ve ne de iyi etmişler.
90da "blue lines", 93te "protection"ı çıkardılar. bu iki albüme tricky de bulaşmış. ayrıca vokallerde de shara nelson ve everything but the girl'den tracy thorn hanımefendiler bulunmuşlar.

98de de çok güzel bişey yaptılar. yapılabilecek en güzel şeylerden birini yaptılar. inanılmaz birşey yaptılar. olağanüstü birşey yaptılar. mezzanine. büyük saldırı aslında bu oldu. albümün vokallerinde horace andy, cocteau twins'den liz fraser ve sara jay varmış.

99da mashroom gruptan ayrılmaya karar verdi ve 2 kişi 2003te "100th window"u yayınladılar. butterfly caugh'u duymayan kalmamıştır herhalde.

2006da da hitlerden ve remixlerden oluşan "collected"ı çıkardılar ve seneye de yeni albümü çıkaracaklarını açıkladılar.

yaptıkları müzik depresyon müziği olarak görülüyor. dj müziği olduğunu çoğu şarkıda anlaşılabiliyor.ama duyulan şeyler "ah ne kadar enerji doluyum o zaman neden dansetmiyorum" demeye müsade etmiyor. ama hareket etmeden de duramıyorsunuz.

massive attack forum adresinde türkiye için bişeyler yapılıyor. bakmadan geçmeyiniz.

Hiç yorum yok: