Cuma, Ağustos 04, 2006

johnny marr resmen modest mouse'ta.


marr ingiliz müzik tarihinin en yetenekli 3-4 gitaristinden biri. biçok gitaristin de ilahı.
the smiths 'te (The Smiths, Meat Is Murder, The Queen Is Dead, Strangeways Here We Come, Rank albümlerinde çaldı) akrabalarıyla beraber iyi günler geçirdi. gruptan ayrıldıktan pek çok önemli insanla çeşitli gruplar kurdu. jeff buckley'nin basçısı olarak tanınan matt johnson'ın anarşik grubu the the (mind bomb(1989) ve dusk (1992) albümlerinde) bunlardan ilkiydi. çok fazla ilgilenmemiş olmalı ki 1991'de de New Order'dan Bernard Sumner ve Pet Shop Boys'dan Neil Tennant ile birlikte (ki Kraftwerk'ten Karl Bartos'u da sayabiliriz aslında) electronic 'te yer aldı. Electronic (1991), Raise the Pressure (1996) ve Twisted Tenderness (1999) albümlerinde çaldı. kuş gibi daldan dala konarken the healers 'la takılmaya başladı yani eski Kula Shaker basçısı Alonza Bevan ve Beatles davulcusu Ringo Starr'ın davulcu oğlu Zak Starkey'le beraber. Boomslang(2003) albümünde çaldılar.

kendine özgü riflerini ilk dinleyişte tanımak hiç zor değil. the smiths'in sadece morrissey'den bahsedilmemesini sağlayan yanı. hatta morrissey'in -davulcuları mike joyce'un da "evet kesinlikle öyle" diyerek onayladığı- "i won't share you"u yazmasına neden olan adam(platonik aşk söylentileri vs).

bernard butler (eski suede) ve ed o'brian (radiohead) her albümde kapak teşekkürlerinde onun adını mutlaka anarlar.

peki bu kadar şeyi neden anlattım? şubat ayından beri beraber çalıştığı modest mouse'a katıldığı resmen açıklandı. bunu söylemek istedim sadece.

Hiç yorum yok: