Cuma, Mart 16, 2007

Stuart A.Staples İstanbul Konseri (26.01.2007)

Geç kalmış olabilirim ama olsun. Muhteşem bir konseri yeniden yaşamış gibi olucam harika olacak.

İngiliz Tindersticks solisti beyefendi şahsiyet Stuart Ashton Staples 2006'da yayınladığı 2 solo albümünün tanıtım konserleri doğrultusunda 26 ocak gecesi Yeni Melek gösteri merkezindeydi. Vaktinden biraz geç de olsa sahneye son derece şık kıyafetleriyle çıkarak göz kamaştırdılar ilk önce. Zaten oraya giden herkes bir şekilde bir taraflarının kamaşacağına emindi. Çalmaya başladıkları anda sadece göz kamaştırmakla kalmayacaklarını anlamak zor olmadı. Stu abimizin mahçup teşekkürleri, sigarası, kırık gitarı, yeleğine kadar şıklığı görülmeye değerdi. Tabii ki kendisinin de dalga geçtiği dev havlusu ve olmazsa olmaz çıngırakımsı zımbırtısı(adı nedir bilemedim, öyle şıkır şıkır birşey işte) da önemli hadiseler.

Harika bir grubu olduğunu da söyleyeyim. Bu kadar beyefendi şahsı bir arada görmek her zaman mümkün olmuyor. Bateristin performansına, çalarken kendini kaybetmesine de hayran kalmamak mümkün değildi. Ayrıca ceketli bir bateristle çok sık karşılaşamıyoruz (tabi bir süre sonra gayret normal ki çıkarttı). Solak gitaristin Stuart Staples'ın akustik performansı sırasında gitarına sarılması ilginçti. Ayrıca sürekli olarak değişik bir takım üflemeli çalgılarla sahneye gelen abi(Öyle bir duruyorlardı ki sahnede insanın ister istemez abi diye hitap edesi geliyor) de dikkat çekiciydi.

Her ne kadar playlist yanda görüldüğü gibi olsa da yoğun ısrarlar sonrasında 3 bis yaptılar. Son olarak Staples, Tindersticks şarkısı Tiny Tears'ı "Bunu sık yapmam" diyerek akustik gitarla tek başına söylemesiyle konserden kendilerinin de keyif aldığını gösterdi.

Ben Stuart Staples'ın solo albümlerini dinlemedim. Çok fanatik bir Tindersticksci de değilim. Pek sık dinlemem. Genelde şarkılarını bilmediğim grupların konserleri sıkıcı gelir, Stuart Staples'ınkileri de bilmiyordum ama bu gerçekten diğerlerinden farklı birşeydi. Bilmek falan gerekmiyor. Stuart Staples aldı götürdü. Bu güne kadar seyrettiğim en güzel 3-4 konserden birisiydi. Kaçıranlar çok şey kaçırdıklarını bilsin ve birazcık da olsa o atmosferi yaşayabilmek için benim çektiğim videoları izlesin. Lütfen tabii ki.(Şarkıların tam videoları hepsi. Ama şarkıların isimlerini bilmiyorum, araştıracak zamanım da olmadı. İdare edin.)

video 1 video 2 video 3 video 4
video 5 video 6 video 7 video 8

Tiny Tears

Hiç yorum yok: