Çarşamba, Ocak 24, 2007

Küskün Güzel 26 Mart'a Hazırlanıyor

90'ların başındaki brit-pop çılgınlığının en parlak olanı hiç kuşkusuz Suede'di. Debut albüm Suede'in inanılmaz satış rakamları, 2. albüm Dog Man Star'ın müthiş müzikal kalitesi tartışılmaz. Bernard Butler-Brett Anderson ikilisinin olağanüstü sahne performanslarıyla da beraber Suede 90'ların mucizesi haline gelmişti. Fakat Bernard Butler'ın grubu terketmesi sonrası işler aynı güzellikte devam etmedi ve Brett Anderson sadece gitaristini değil yüzündeki gülümsemesini, ışığını, parlaklığını da kaybetti. Hoş ama boş Coming Up, Head Music albümleri ve en büyük hüsran A New Morning'in ardından Brett daha fazla dayanamadı ve "See you in your next life" diyerek grubu dağıttı. Bernard'sızlığa dayanamayıp The Tears'ta tekrar beraber olsalar da bu birliktelik sadece ikisini beraber sahnede canlı canlı görmemize yaradı o kadar (Rock'n Coke 2005).

Aslında Suede yazısı yazma niyetim yoktu ama başlayınca duramadım, neyse ki kısa kesebildim. Konumuz Brett'in solo albümü. 2005 sonlarında albümünün haberini vermişti. Geçtiğimiz ay tarihini de 26 Mart olarak açıkladı. Artık gözleri eskisi gibi parlamıyor olsa da, fotoğraflarında içimize bakmak yerine yere bakmayı seçiyor olsa da, vakt-i zamanında Morrissey için "Benim için İsa kadar yol gösterici. Ama şimdi her şey dünden farklı. Öncelikle Morrissey bir müzikal deha değil ve artık yanında Johnny Marr gibi biri de yok" dediğini hatırladığı ve kendisi için de artık geçerli bir laf olduğunu bildiği her halinden belli olsa da, daha ne isteyebiliriz ki Brett Anderson albüm çıkartıyor.
Geçtiğimiz hafta içerisinde resmi myspace sayfasını açtı. 12 Mart'ı da ilk single "Love Is Dead"in yayınlanma tarihi olarak belirledi. Pleasure'un albümü için hazırlanan müthiş düet "Back To You" videosu, 26 Mart'ı bekleyemeyecek sabırsızlar ve fanatikler için de yeni albümün 2 şarkısı "Scorpio Rising" ve "Love Is Dead". Buyurun;

Brett Anderson - Scorpio Rising
Brett Anderson - Love Is Dead

Brett Anderson Myspace
Pleasure feat Brett Anderson - "Back To You"


(Bu yazı THE MODERN WAY'de de yayınlanmıştır.)

JAMES DÖNÜYOOOOOR

günün haberi. yüce tim booth ekibi yeniden toplamış. resmi james sitesi http://www.wearejames.com/'un ana sayfasında şu yazıyor;
James are back, still fresh as a daisy. Ready to be the bride not the bridesmaid. With a back catalogue to die for and a bunch of new songs the "laid" six will be playing live for the first time in 6 years at:
-Glasgow Carling Academy
(DF Concerts)
Saturday, 21st of April
-Newcastle Carling Academy
Monday 23rd April
-Birmingham Carling Academy
Tuesday 24th April
-London Brixton Carling Academy
Friday 27th April
-Manchester MAN Area
Saturday 28th April


birgün yolları istanbul'a düşer mi bilinmez ama hala ümit var demek oluyor bu. yeni albüm gelecektir. ne güzel bir haber bu. ben neden hala james yazısı yazmıyorum ki!

Pazartesi, Ocak 22, 2007

Travis geri geliyoooooor



Tatlı, komik ama içten içe hüzünlü İskoç çocukları geri dönüyor. Travis yeni albümü "The Boy With No Name" için hazırlıklarını tamamlamış. Önceki albümlerinde de olduğu gibi albümün prodüktörlüğünü, aynı zamanda Radiohead, Beck ve Air'in de prodüktörlüğünü yapan Nigel Godrich yapıyor. Albüm kayıtları esnasında Brian Eno ve Radiohead üyelerinin de ortalıkta pek fazla göründükleri haberleri var. Kesin çıkış tarihi henüz belli olmasa da söylentiler mart ayı diyor. Ayrıca grup bir kaç gün önce resmi myspace sayfasını da açtı. Yeni albümün ortalığa çıkan ilk şarkısı "Big Chair"in radyo kaydı Travis Türkiye Fan Sitesi www.travistr.com'nin müthiş sürati sayesinde elimizde. kendilerine çok teşekkürler. Eh bana da dağıtmak düşüyor haliyle.







(bu yazı THE MODERN WAY'de de yayınlanmıştır.)

Çarşamba, Ocak 17, 2007

Art Brut'den geriye kalanlar


Beklediğimize değdi. 13 Ocakta Art Brut'u canlı canlı gördü gözlerimiz. Konser yazımı okumak ve 2'si yeni şarkıları olmak üzere benim berbat ötesi kameramanlığıma ait 3 videoyu izlemek için buyurun THE MODERN WAY'e.



Salı, Ocak 09, 2007

the 1990s



The 1990s için buyurun THE MODERN WAY'e

günün haberi, belki de yılın olayı

bir haber ki elim ayağım titredi, gözlerim doldu. sıkı durun; massive attack'ın en önemli zamanlarının baş adamlarından tricky ve bernard butler beraber stüdyoya girmişler meğer ve düet albümleri de yakın zamanda yayınlanacakmış. gözlerimiz faltaşı gibi ve kalbimiz güp güp atıyor daha şimdiden. dün bernard butler'ın kendi sitesinde açıklandı.

legend

ölmek belki de kurtuluştur, nereden bilebiliriz ki? işte jeff buckley bunun için büyüktü.