Pazartesi, Mart 16, 2009

Joy Division Gecesi 7 Mart 2009 Cumartesi @ Peyote

Merhaba:)
Sırıtan Serdar. Yediği haltın ne olduğunu bilip sırıtıyor.
Öhöm öhöm... Evet Joy Division sevmiyorum. Hala. Evet biliyorum başından beri de "ee o zaman derdin ne birader" sorusunu da duyuyorum. Cevap veriyorum; Canımız istedi. Oh. Bu faslı kapattık sanırım artık. Meseleye girelim...

Hemi Behmoaras iyi bir arkadaşımız. Onun girişimiyle başlayan hadise bana kadar vardı ve işe koyulduk. Ahh baya zevkli oldu. Grup çokluğu, kanal azlığı yine beni sahneden uzak tuttu ki kanal azlığını seviyorum. Grup çokluğunu da.

Efendim Hemi'nin hazırladığı görsellerle aydınlanan sahnemize öncelikle DDR teşrif etti. Şarkı listelerini vermeyeceğim. Hepsi elime geçince videolarının linklerini veririm. Şimdilik Atrocity Exhibition'la idare edin Hemi'nin yüklediklerinden. Çok mu kaba olmaya başladım? Kutu Utku'muzu da sahnede görmek mutlu etti belirteyim.


DDR (Dogu Almanya) - Atrocity Exhibition .

Efendim DDR'dan sonra OPAL vardı sahnemizde. Ben soundcheck sırasında "Sound of Music"lerine tav olmuştum ama bize klavyesiz bir "Love Will Tear Us Apart" çaldılar ki orada olmak lazımdı. En eğlenceli andı benim için. Amma ve lakin siz "A Means to an End"le idare edin şimdilik. Terbiyesizleştim de bi de.


Opal - A Means to an End .



THE REVOLTERS çok sağlam şarkılarla gelmişti zaten. Bir ara içerideki herkesin hopladığına ses masasından şahit oldum. Böylesini ilk kez gördüm Peyote'de itiraf ediyorum. Bir de sürpriz yaptılar ama ne olduğunu söylemem. Merak edin. Utanmaz da oldum.


The Revolters - Shadowplay .

POST DIAL'a şaşırdım. Konserlerinden temposuzdular. Ama şarkı seçimlerinden dolayı o da. Sinan ve Yiğit'e Merve Yerebakan basta eşlik etti onu da belirtelim. "No Love Lost"ları çok eğlenceliydi yazalım not olarak ve "New Dawn Fades videosu az sonra sizinle. sevgiler ve öpücükler". Şımardım da iyice.


Post Dial (feat. Merve Yerebakan) - New Dawn Fades .

Efendim velhasılkelam nerden geldiğini hala anlayamadığım bir Joy Division Gecesi yaptık bitirdik. Pek eğlendik. Çalan arkadaşlara tekrar tekrar çok teşekkürler. Eğlendirdiysek ne mutlu bize, gelemeyenlere de materyallerimizi sağlam tutup az da olsa neler olup bittiğini göstermeye çalışıyoruz. Bigün bir organizasyon düzenlemenin nelerle uğraştırdığına dair bişeyler de yazmak istiyorum. Zira hala bunlardan para kazandığımızı falan sanan insanların var olduğunu görüyorum. İştahım kaçıyor. Ama kime ne anlatabileceksin ki. Vazgeçtim neyse. Sinirim bozuldu yine.


1 ay kadar Joy Division çalıştım. Tebrik ederim kendimi de banane.

4 yorum:

radyokafa dedi ki...

opal ve the revolters'ın sahnede olduğu anlar benim en keyifli olduğum anlardı. opal'in love will tear us apart'ı, the revolters'ın digital'ı muhteşemdi.

üstelik ben de joy division sevmiyorum bi de.

sıradaki geceyi bekliyoruz. the smiths, suede&pulp filan...
izleyici isteği olarak buradan da yazayım, kayıtlara geçsin, bir brit night ne güzel olurdu...

Adsız dedi ki...

böyle organizasyonlar hep istanbulda olsun.e mi?
biz de ancak buralardan, ağzımızın suyu akaraktan okuyalım bunları.e mi?
istanbula bak,hizaya gel.

asıl benim sinirim bozuldu.

Adsız dedi ki...

pınar geldin ve bana söylemedin demek! bilmiyorum artık!
serdar sen de maşallah aldın başını gidiyorsun! bilmiyorum! daha çok ünlü ol ben de biranı aşırabileyim! insanlar ve istekleri!
son dansın brett dansıydı! becerdin de! suede çal ben gelmesem de! yerim ikinizi de!

Jale Dinler dedi ki...

Joy Division'ı sevdirdiniz, daha ne olsun. :)Daha çok böyle organizasyonlar bekliyoruz. Ellerinize sağlık, süper bir geceydi.