Çarşamba, Ağustos 09, 2006

mew

Image Hosted by ImageShack.us

pokemonların en güçlüsünden bahsetmeyeceğim tabi. (hmmm aslında sonrası için hiç de fena bi fikir değil) danimarka'nın şık ceketli, güzel atkılı, sevimli müzikli beyleri konuk. bu siyah halleri kandırmasın sizi. indienin shoegaze kanadından.

jonas bjerre, bo madsen, silas utke graae jorgensen ve daha sonra gruba katılan johan wohlert'den oluşuyor grup. danimarka'da çıkardıkları iki albüm "a triumph for man(1997)" ve "half the world is watching me(2000)"nin ardından sony etiketiyle avrupaya açıldılar. "frengers (2003)" albümü ile oldukça da başarılı oldular. "comforting sounds" ve "she spider" mtv marşları arasına katılmakta zorlanmadı. üstelik yaklaşık 9 dakikalık "comforting sounds" bunu sadece yaklaşık 4 dakikaya indirilmiş haliyle başardı. REM'in dikkatini de çekip (micheal stipe güzel çocukları kaçırmaz) beraber avrupa turnesine çıktılar. "and the glass handed kites (2005)" ise müzik dergileri ve sitelerinden çok iyi not aldı (örneğin pitchfork media'dan 8.4, drowned in sound'dan 9)

jonas bjerre'in sesini ilk duyduğunuzda meleksi tını oldukça etkiliyor. çok sakin bir başlangıç varken şarkının sonu bangır bangır enstrumanlarla bitiyor ki bu enstruman girişleri özel ilgisiz farkedilmeyecek kadar ahenkli. sanırım büyüleyici demek için başka bir nedene ihtiyacımız yok, üstelik elimizde jonas bjerre de varsa. uyumadan önce dinlenecek ninni gibi. hüzünlendiriyor ama sakinleştiriyor ve zihni siliyor sanki. güzel rüya garantisi yok ama kulağınızdan çıkardığınız zaman uyutmayan düşüncelerin hiçbirini o kadar da önemsemiyor oluyorsunuz. (hmmm acaba gündüz yazsaydım bu yazıyı, uyumaktan mı bahsederdim yine?)büyülenmek evet evet. tempo hemen hemen her şarkıda yavaş yavaş hızlanmaya başlıyor ama bunu yapmak için hiç acele etmiyorlar. keyfini çıkarmamızı sağlamışlar. ne kadar uzun olursa olsun bitmesi istenmiyor.
zira son derece rahatlatıcı.

onları düşününce sigur ros'u, radiohead'i ve antony and the johnsons'ı anıyorum ve 2 videoyla başbaşa bırakıyorum sizi.

ah son bir tavsiye; she spider uyumadan önce de çok güzel gidiyor. ben öyle yapıcam.
sizi bilemem.

Mew - comforting sounds.


Mew-She Spider



Hiç yorum yok: