Çarşamba, Ağustos 23, 2006

strangelove

Image Hosted by ImageShack.us

dikkat! bu ismi daha önce duymadıysanız hayatınızın dönüm noktalarından birinde olabilirsiniz. strangelove ve patrick duff için hazır olun. ve eğer umursamıyorsanız da çekip gidin burdan zira size söyleyecek hiç bir şeyim kalmadı benim. bunun yapabileceğim en büyük iyilik olduğunu düşünüyorum. başlıyoruz.

90'ların başında ingilterede kuruldular. kadroları Patrick Duff (vokal,piano), Alex Lee(gitar, keyboard,back vokal),Julian Pransky-Poole(guitar),Joe Allen (bass), John Langley(davul,back vokal) şeklinde. discographyleri:
Time for the Rest of Your Life (1995)
Love & Other Demons (1996)
Strangelove (1997)

alternatif rock, indie-pop sularında gidip gelen inanılmaz bir grup strangelove. ilk albümleri "Time for the Rest of Your Life"la beraber kısa sürede radiohead ve suede'in dünya ve ingiltere turnelerinde ön grup olarak sahne almaya başladılar. tüm albümlerdeki tüm şarkı sözleri solist patrick duff'a ait. fakat tüm marifetinin bu kadar olduğunu sanarsanız şayet Q dergisinin onun sesiyle ilgili yorumunu da duymalısınız; "scott walker tarafından yetiştirilmiş morrissey gibi". bu yeterlidir umarım neyle karşı karşıya olduğumuzla ilgili.

2. albüm "Love & Other Demons"a grubun hayranlarından brett anderson (-ki bir röportajında onlardan dünyanın en iyi grubu olarak bahsetmiştir) da bulaşmış. brett-patrick düeti "she's everywhere" hayatınızda duyabileceğiniz en mükemmel şarkılar arasına hiç zorlanmadan girer. "sway" için de en duygusal şarkılardan biri dersem hiç yanılmam zira melodisinin hassas bir anında yakalayacağı birisini ağlatmaması imkansız. inanın çoğu zaman onu dinlemeye korkuyorum. aslında bu öyle müthiş bir albüm ki her şarkıya tek tek bu tür yakıştırmalar yapabilirim ama "Living With The Human Machines","20th century cold","Casualties"ın adını yazıp bırakayım en iyisi. zira bitiremem gibi geliyor başka türlü. üstelik daha önümüzde bir mükemmel albüm daha var.

3. ve son albümleri "Strangelove" ise belki de grubun en üst noktaya ulaştığı albüm. "Superstar","Freak","Someday Soon","Wellington Road","The Runaway Brothers"... gerçekten duramıyorum ve "Mona Lisa" da diyip bırakıyorum. çünkü anlatmakla başaramayacağım kadar mükemmeller. inanılmaz bir melodi bolluğu var strangelove şarkılarında. eğer şiir seviyor olsaydım hiç çekinmeden şiir gibiler derdim onlar için inanın. ama "aslında daha da iyiler" derim hemen sonra.


fakat "strangelove" albümünden sonra 1998'e kadar sadece birkaç single yayınlayarak idare ettiler. ve sonunda da dağıldılar. bunda belki de en büyük etken patrick duff'ın alkol sorunuydu. zira asla ayık gezmediği şeklinde söylentiler var. bundan kurtulmak için kliniklerde uzun süreli tedaviler görmüş. 2005 yılında ise solo albümü "Luxury Problems"ı yayınlayarak belki de ben iyiyim dedi. ama bu albümü ne kadar uğraşsak da bulamıyoruz. muhteşem olduğuna hiç şüphem yok. birgün elimize geçecektir ve patrick yine büyüleyecektir. strangelove dağıldıktan sonra "moon" isimli bir grup kurduğu ama bu grubun albüm çıkaramadan dağıldığı da rivayetler arasında. ayrıca 83 yaşındaki güney afrikalı müzisyen Madosini Manqina ile yaptığı bir takım deneysel çalışmaları youtubedan (
buradan ve buradan) ulaşabilirsiniz. patrick duff'ın myspace sayfasında da albüm dışı bazı kayıtları mevcut.

grubun diğer üyelerinden gitarist alex lee'de 2002'den itibaren suede kadrosunda yer aldı. brett anderson, bernard butler'ın suede'i terketmesi ve yerine gelenlerden neil codling'in de hastalığı nedeniyle boşalan suede kadrosunu çok sevdiği strangelove'ın gitaristiyle doldurdu ve beraber "a new morning" albümünü doldurdular.

lütfen bu vereceğim linklerle yetinmeyin. hemen bulabileceğinizi bilsem, en yakın müzik markete gidip albümleri edinin derdim ama mümkün olmadığını senelerdir biliyor olmamdan dolayı diyorum ki; hangi download programını kullanıyorsanız, hemen strangelove yazıp arayın ve ne çıkarsa hepsini indirin. bi de artık strangelove deyince aklınıza sadece stanley kubrick & peter sellers veya depeche mode gelmesin lütfen. boşuna uğraşmış olmayayım.


strangelove - sway
strangelove - she's everywhere
strangelove - 20th century cold
strangelove - mona lisa
strangelove - superstar
strangelove - freak

Image Hosted by ImageShack.us

3 yorum:

Freak dedi ki...

çok güzel yazı olmuş eline sağlık =)
grubun her şarkısı şiirseldir benim için.

Bellamy. dedi ki...

2006daki strangelove yazısının yorumlarına tekrar bakar mısınız bilmem ama linkler hemen paylaşla birlikte mazi olmuş, başka link de bulamıyorum. yanıp ve de tutuşuyorum, bi el atsanız ne güzel olmaz mı.

serdarcharliebrown dedi ki...

ilk fırsatta albümleri yükleyip blogda vericem. söz.