Cuma, Ocak 25, 2008

Elbow - The Seldom Seen Kid

Çok sevdiğimiz, en sevdiğimiz biriciğimiz Elbow 4. albümü The Seldom Seen Kid'i 17 Martta yayınlıyor. Albümün ilk single'ı Grounds For Divorce'ın bir kısmını myspacelerine koymuşlar. Ben de indirdim 1.40dklık bölümünü buyurun isterseniz.
Elbow - Grounds For Divorce
2 kere canlı izledim. Yine gelsinler yine izlerim.

Perşembe, Ocak 24, 2008

Portishead 3.

Portishead 3. albüm tarihini verdi. 14 Nisan. Albümün ismi de THIRD. 11 Şarkı, 49dk 13sn. Ayrıca pek çok konser tarihi de belirtilmiş sitelerinde. Muhtemelen şarkıların pek çok konser kaydı internete düşecektir. Ben albümü bekleyeceğim.

Cumartesi, Ocak 19, 2008

Coldplay - Prospekt Mayıs'ta


İlk albümleri harikaydı. 2. albümleri vasat 3. albümleri kötüydü. Coldplay Mayıs'ta yayınlayacağı 4. albümün adını Prospekt koydu ve yanına bu sefer prodüktör olarak ağır bir yandaş aldı. Yeni albümlerinin en büyük kozu hiç kuşkusuz Brian Eno olacak. Henüz kesinleşmemiş bir şarkı listesi de var elimizde.




Famous Old Painters
Glass Of Water
Lost!
Cemeteries of London
Violet Hill
Poppy Fields
42
Yes!
Leftrightleftright
Rainy Day
Prospeckt's March
Albümü merak ediyorum doğrusu. En çok merak ettiğim şarkıyı da hemen açıklayayım. Hiç kuşkusuz 42. İkinci bir Paranoid Android vakası için hazırım.

Açıklama: Otostopçunun Galaksi Rehberi'ne göre hayatın anlamı 42'dir. Ayrıntılar için Otostopçunun Galaksi Rehberi başvurun.

Not: Herkes Hitchhikers Guide to the Galaxy'e gönderme mi yapıyor yoksa ben mi kafayı feci halde bozdum anlayamıyorum. Önce Sakin-Hayat, şimdi Coldplay-42. Doğru çağrışımlar mı yapıyorum yoksa üşüttüm mü?

Cuma, Ocak 18, 2008

2007 Kısa Kısa

Yapmıcaktım ama birden bire bahsetme gerekliliği hissettim nedense gece gece. Bence 2007'nin en iyi albümleri;
1. Radiohead -In Rainbows: Benim başka bir cevap vereceğime dair şüphesi olan var mıydı?
2. Travis - The Boy Without Name: Özellikle ilk 6 şarkısı için son yıllarda bir albümde arka arkaya dizilmiş en iyi 6 şarkı kesinlikle.
3. The Good The Bad And The Queen - The Good The Bad And The Queen: İlk başlarda biraz tuhaf gelmişti ama dinledikçe daha da daha da daha da ve daha da hayran oldum. Son zamanlarda basılmış en dinlendirici albüm.
Bundan sonrası sırasız,
Brett Anderson - Brett Anderson: Tamamen duygusal olarak bu listede.
Deerhoof - Friend Opportunity: "Harika" yorumlu sadece.
Richard Hawley - Lady's Bridge: Bu kadar iyi devam edeceğini ummuyordum. Seveceğimi de ummuyordum.
Grinderman - Grinderman
Orson - Culture Vultures: Kimse bilmiyor. Aman bilmesinler.
The 1990's - Cookies
Modest Mouse - We Were Dead
Kula Shaker - Strangefolk
Kelly Jones - Only the Names Have Been Changed
Stereophonics - Pull the Pin

Artctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare

Hayal kırıklıkları:
Interpol - Our Love To Admire
Editors - An End Has A Start
Blonde Redhead - 23
The Arcade Fire - Neon Bible

Perşembe, Ocak 17, 2008

Bir garip Spiritualized hali. Yoksa geliyorlar mı?

Spiritualized Myspace'te Bulletin Space'e bir mesaj atmış. "Can anyone translate Turkish to English? If so, I could use some help..." diyor. Hemen cevap verdim tabiki. Tamam belki geç kalmış olabilirim ama ya kalmadıysam? Ayrıca Spiritualized'ın neden Türkçe bilen birine ihtiyacı var? Önümüzdeki aylarda Spiritualized izleyecek olmayalım sakın? Albüm hazırlıkları da varken tam zamanı değil mi zaten?

Cumartesi, Ocak 12, 2008

Life! don't talk to me about life


Bugünkü Hürriyet gazetesinin haberine göre Sakin'in albümünün adı "Hayat" olacakmış. En son 14 Aralık konserlerinde konuştuğum kadarıyla en geç nisan ayında albümleri yayınlanacak. Albümün adını ilk duyduğumda Marvin geldi hemen aklıma. "Life! don't talk to me about life". Bekliyoruz hadi artık.

MÜHİM EDIT: Bir takım istihbarat çalışmalarım sonunda (direk gidip kendilerine sormak) albümün yeniden bir aksilik olmazsa şubat ortasında yayınlanacağını öğrendim. Şu anda mix için ingiltereye gönderilmiş. Az kalmış.

Çarşamba, Ocak 09, 2008

Sevin OKYAY'dan Jeff Buckley yazısı


Sevin OKYAY 26/06/2007 tarihinde Radikal gazetesinde Jeff Buckley'le ilgili bir yazı yazmış ve yazının bir yerinde benim düzenlediğim Jeff Buckley Anma Gecesi'ni anmış. Çok sevindim.

Pazartesi, Ocak 07, 2008

Nekropsi

Garip geldi bana. Bu kadarını ummuyordum. 25 Aralık Peyote konserleri orada gördüğüm en kalabalık konserdi. Zaten daha önce djlik yaptığım gecelerin ikisinde "Nekropsi - Baba çalar mısın" sorusuyla karşılaştığım için bir takım şeylerin farkında olmadığımı anlamıştım. Soundları oldukça sert. Kesinlikle hoşlanmadığım bir durum bu aslında. Vokal de pek hoşlanmadığım tarzda, şarkı söylemekten öte konuşma tarzında. Bana göre değil belli ki. Ama o konserdeki kalabalığı gördükten sonra onlara kötü demenin imkanı yok. Bu kadar insan koşarak geliyorsa sorun bende kesin. 3 gitarlı olmalarına rağmen baterinin ağırlığı seziliyor. Ayrıca soundchecklerinde o kadar eğlenen bir grup daha görmedim. Dikkate değer bir progressive rock grubu oldukları kesin. 29 Ocak'ta tekrar Peyote'deler.
Nekropsi Myspace

Dinar Bandosu

2 kere dinledim. İkisinde de çok sıkıldım. Psychedelic türküler gibi bişey yaptıkları müzik. Sahneleri renkli neşeli ama hiç bana göre değil. Albümleri var ayrıca "saykodelikdesik" isimli bilirsiniz. Onların hepsi zenciymiş. Hoşlanmıyorum.
Dinar Bandosu Myspace

Rumblefish

3 defa canlı izledim. Rock'n Coke performansları sahneye çıkardıkları dansçılarla beraber baya eğlenceli olmuştu. Sonraki iki sahnelerinde başlarda hoş gelseler de sonradan sıkılmaya başladım hep. Surf/Garage tarzından pek hoşlanmıyorum ben. Helldorado'da sevmem. Müzikleri Tarantino filmlerine ait gibi. Ama isimleri Francis Ford Coppola filminden gelme. Vokalsiz müzik. Yılbaşı gecesi eğlendik.
rumblefish myspace

Kupka

2 kere canlı dinledim. Sahne grubu değiller pek. Bir süre sonra sıkıldım sahnelerinden. Ama pek çok gruptan daha yaratıcı bir soundları var. Bu da onları tam bir ev grubu durumuna getirmiş. Evde dinlemek için ideal. Serdar'a güven olmaz diyenler de 16 Ocak'ta Peyote'de izleyebilirler. Ayrıntılar myspacelerinde.

Pazar, Ocak 06, 2008

DANdadaDAN 5 Ocak @Joker

Dün gece DANdadaDAN için Joker'deydim. Konser arası bugüne kadarki en eğlenceli djliğimdi sanırım. Neyse. İki yeni şarkıyı videoya çektim. Tabiki iyi ses ve görüntü beklemek hayal olur bar ortamında. İdare ediverin napayım. "Temas" henüz çok yeni bir şarkı. Bazı değişiklikler olacaktır sonraki zamanlarda ama şu anda muhteşem durumda bence. "Niye"yi uzun süredir konserlerde dinliyorduk. Sözleri çok güzel.
DANdadaDAN - Temas

DANdadaDAN - Niye

Cumartesi, Ocak 05, 2008

Jens Lekman 14 Şubat @ Babylon

Bant dergisi "Kulaktan Kulağa" serisine David Brown'un ardından Jens Lekman'la devam ediyor. İyi güzel hoş. Jens Lekman'ın Ekim ayı civarlarında www.pitchforkmedia.com 'da "Kim Ki O" için yaptığı iyiliği düşününce ve "Kim Ki O" kızımız Ekin Sanaç'ın da Bant editörü olduğunu düşündüğümüzde zaten Türkiye konserinin uzak bir ihtimal olmadığını ve en kısa zamanda gerçekleşeceğini biliyorduk. Son günlerde çeşitli yerlerde abartıldığını görmesem yazmayacaktım bile aslında. Ben dinlemiyorum. Şükür ki bir grup insan seviyor diye seviyor görünmek zorunda da hissetmiyorum. Konserin Babylon'da olması da büyük bir eksi'yi beraberinde getiriyor zaten; kuru gürültüyü. Yokluktan ve cahillikten dolayı büyütülen bir durum var ortada sadece. İsveç diyen herkesin üzerine kusma isteğini de beraberinde getiriyor bu durum zaten artık. Gidip dinlenilecek ve bir sonraki gün unutulacak etkinliklerden biri sadece. Paniğe kapılmayın (Çok içip etraftaki insanların üzerine kusmaya niyetiniz yoksa tabi. Eğer kusacaksanız paniğe başlayabilirsiniz. Zor bir gece sizi bekliyor.).