Pazartesi, Haziran 30, 2008

The Verve - Mover

İşte başladık. The Verve şarkıları tek tek dökülmeye başladı. Official sitelerinden bugün downloada açtıkları şarkı "Mover". Albümde yer almayacak. Bu arada albümün adı da Forth. The Verve'den bildik sesler.
The Verve - Mover

Pazar, Haziran 29, 2008

OHA LAN ROLL'A ÇIKMIŞIZ!!!


Artık beni mazur görün böyle oha'lı mohalı konuşuyorum ama hakkaten OHA yani başka bişey diyemiyorum, şaşkınlıktan ve sevinçten -pardon ama, götüm tavana vurdu başka bişey diyemem. Peyote'de gecenin 3ünde djlik yapıyordum ki ablam oradan bir Roll dergisi haziran sayısı bulmuş. Bana gösterdi. Haziran sayısını almamıştım açık seçik söyleyeyim. Benim düzenlediğim Jeff Buckley Anma Gecesi'ne gelip insanlarla röportaj yapmışlar. İnsan dediğime bakmayın, insan dediğim de en az on senelik arkadaşım meşhur blogcu 8/1 hayatbayat Tacım Açık. Şoklardan şok beğenip suratımda gerzek bir gülümsemeyle sunarım size. Bula bula Tacım'ı mı buldunuz ey Roll!!! Şaşkınlığı da geçti artık durumum ilahi bir takım güçlerle, zaten tam yerinde olmayan kafamı bozmaya başlayacağım bu gidişle. Canınızı sıkmak istemem ama OHA!!!.

SON OLARAK; Ey ROLL, Jeff Buckley intihar etmedi, sadece boğularak öldü. Bu kadar.

Cumartesi, Haziran 28, 2008

canınızı sıkmak istemem (2 Temmuz Çarşamba @ Peyote)

Peyote'nin konser salonu bu gece itibariyle tatile giriyor ama temalı dj setler devam edecek temmuz ve ağustos aylarında. Benden de istediler. 2 temmuz çarşamba gecesi giriş katında. Adını da blogun adını koydum. Tanıtım metni şöyle;

canınızı sıkmak istemem (serdarcharliebrown dj set)

90'ların brit-pop ve 2000'lerin indie-rock merkezli gruplarının yüzümüzü güldürmekle ağlatmak arasında kararsız kalan şarkılarıyla gece içinde ani psikoloji değişimleri sağlayabilmek amaçlanacak.
Bir nevi deney. Biraz ekşi.



facebook ve last fm eventlarına falan da bakın isterseniz.

Perşembe, Haziran 26, 2008

Tricky & Bernard Butler

Beklediğim haberi Bernard Butler'ın fan sitesinde buldum sonunda. Tricky'nin yeni albümü "Knowle West Boy"un 9 şarkısına yardımcı söz yazarı ve ve yardımcı prodüktör olarak katılmış. Bu haberi 1 senedir bekliyordum. Aslında zaten gitarlarından Butler parmağı olduğu hissediliyordu. Albümde Kylie Minogue'un "Slow"unun remiksini de dinlerken farkettim. Komik geldi.

Beck - Modern Guilt

Beck de yeni albüm yayınlıyor. Yaz bolluğu işte. Yayın tarihi 8 temmuzmuş. Haberlerde Cat Power'la düetleri dikkat çekiyor. Ayrıca prodüktörü de yine Danger Mouse'muş. Ben çok fazla dinleyemiyorum Beck'i. 3 şarkı buldum sağdan soldan. Birisi Cat Power'la düet. Buyurun.

Beck - Orphans (featuring Cat Power)

Beck - Chemtrails

Beck - Gamma Ray

Çarşamba, Haziran 25, 2008

Dirty Pretty Things - Romance At Short Notice (Full Album)

Dirty Pretty Things - Romance At Short Notice

İşte internet böyle bişey. Hemen bulunabiliyor bazen albümler. Albümü 1 kere dinledim ama bişey yazabilecek durumda ve saatte değilim. Şu hafta bitsin belki bişeyler diyebilirim albüm hakkında. İndiriniz efendim.

Oasis Yeni Albüm

Oasis yeni albüm detaylarını açıklamış. Adı "Dig Out Your Soul". Yayın tarihi 6 Ekim. İlk single "The Shock Of The Lightning". Yayın tarihi 29 Eylül. Listeye aldık bekliyoruz.

Pazartesi, Haziran 23, 2008

The Verve - Love Is Noise


Love Is Noise görücüye çıktı. The Verve dinamik dönüyor gibi. Gayet hareketli. Ama albümün devamının böyle olmayacağını adım gibi billiyorum. Harika olacak belli. 4. albümünün yayın tarihi 18 Ağustos.

The Verve - Love Is Noise

Creep Cover

Weezer 200 fanıyla beraber Creep coverlamış. İzleyiniz.

.

Travis - Ode to J.Smith

Hehe:) Şimdi çok güzel bir haber var:) Bu haftasonu Travis izliyoruz. Heyecan dorukta en üstte. Erkenden en önde yer tutup en sevdiğimiz İskoç çocuklarını bekleyeceğiz -en azından ben öyle yapıcam, selam vermeseniz de üzerime basmayın başka ihsan istemem. Tabi şimdi hemen konuya girelim çünkü asıl haber bu değil ama bir o kadar güzel bir haber. Yeni Travis albümü "Ode to J.Smith" hemen şu önümüzde duran sonbaharda yayınlanıyor. Daha "The Boy with No Name"e doyamadan yeni albüm geliyor. Albüme adını veren J.Smith şu John Doe hadisesinin ingiliz versiyonu, yani kimliği belirlenemeyen erkek ölüye verilen ad. Tabiki elimizde şarkı da var. 30 Haziranda yayınlanacak ilk single "J. Smith" bu haftasonu bize kesinlikle çalınacak şarkılardan olacak. Hazırlıklı gelin heyecan dorukta.

Travis - J. Smith

Andy Yorke - Simple

Sonunda oldu. Yaklaşık 2 senedir ha oldu ha olacak diye beklenen albümün sonunda sesi geldi . 14 temmuz yayın tarihi ve ismi "Simple". Myspaceinden yürüttüğüm 3 şarkı ve last fm destekli 4 şarkıyı buyurun. Darısı albümün tamamına inşallah. Bulmakta zorlanacakmışım gibi geliyor. Şarkılar Unbelievable Truth sounduna çok yakın. Küçük Yorke için hep abisinden daha büyük bunalımlar geçirmiş diye düşünürdüm. Solosu da aynı durumda görünüyor. Albümü çok istiyorum.

Andy Yorke - Rise and Fall

Andy Yorke - Twist of the Knife

Andy Yorke - Ode to a Friend

Andy YorkeSimple


Andy YorkeFound the Road


Andy YorkeOne in a Million


Andy YorkeAlways By Your Side

Pazar, Haziran 22, 2008

Dirty Pretty Things - Romance at Short Notice

The Libertines'tan doğma Carl Barat'tan olma, Pete Doherty'nin gruptan uzak durarak yaptığı en iyi iş olan Dirty Pretty Things yeni albümü "Romance at Short Notice" 30 haziranda yayınlanıyor. İlk albümleri "Waterloo to Anywhere" muhteşemdi. Deadwood, Bang Bang You're Dead ve Gentry Cove gibi ortalamanın çok üzerinde şarkıları vardı. Durum böyleyken beklentim baya yüksek tabiki yeni albüm için. İki yeni şarkı var elimizde bekliyoruz devamını. Dinleyince albüm için ümit daha da artıyor.



Dirty Pretty Things - Tired of England

Dirty Pretty Things - Hippy's Son

Cuma, Haziran 20, 2008

The Verve - Love Is Noise

Heyecan dorukta. 23 Haziran akşamı BBC radyo 1de The Verve'ün yeni singleı "Love Is Noise" ilk kez çalınacak. 23 Nisanda San Francisco konserindeki kaydını dinleyin derim.

The Verve - Love is Noise (live in SF)

Çarşamba, Haziran 18, 2008

Brett Anderson - Wilderness

Yeni albüm haberi. Yeni albüm için biraz erken olmuş gibi geldi bana ama Brett Anderson yeni albümü Wilderness'ı yıl sonuna doğru yayınlayacağını açıkladı. Albüm tanıtımını 7 Temmuz'da Londra Mermaid Theatre'da vereceği konserle tanıtacak. Muhtemelen o gün albüm de nete düşecektir. Hype Machine'den bulduğum bir de radyo kaydı var elimizde. Roman Polanski'nin eşi Emmanuelle Seigner'le beraber söyledikleri Les Mots Simples. Albümde yer alacak muhtemelen.
Brett Anderson & Emmanuelle Seigner - Les Mots Simples

Cuma, Haziran 13, 2008

Radiohead'ten R.I.P.

Radiohead üyeleri Thom Yorke ve Ed O'Brien 1 ay kadar önce yeni Portishead albümü Third'ü Portishead'in en iyi albümü olarak tanımlamışlardı. 9 haziran günü resmi blogları Dead Air Space'te Thom ve Jonny'nin çaldığı, albümün 4 numaralı şarkısı R.I.P. videosu yayınlamışlar. Albümün harika olduğunu yazmıştım ve en iyi şarkısı olarak da R.I.P.'i düşündüğüm için mp3ünü vermiştim buradan. Hatta dün gece de Peyote'de Yora konseri öncesinde çaldım bu şarkıyı. Videoyu şimdi gördüm ben de. Gurur duydum bi an kendimle:)


Find more videos like this on w.a.s.t.e. central

Çarşamba, Haziran 11, 2008

Tricky - Knowle West Boy (Full Album)

Mp3 blogu gibi oldu son günler. Ama napalım. Dinleyemedim de daha doğru düzgün Tricky'i. Neyse bakalım.(Gökhan'a teşekkürler)
Tricky - Knowle West Boy (Full Album)

Pazar, Haziran 08, 2008

James Live

James'ten Hey Ma albümünden 6 canlı performanslık müthiş bir video. Myspaceten.

Perşembe, Haziran 05, 2008

Coldplay - Viva la Vida or Death and All His Freinds (Full Album)

Herkesin merakla beklediğini biliyorum. Bulmuşken bekletmeyelim kimseyi de. iTunes kayıtları. Ben 1 kere dinledim. İlk izlenimim hoş olduğu yönünde ama "Parachutes"e pek yaklaşamayacak herhalde yine de. "Yes" dikkatimi çekti yaylılar sağolsun. "42"den umduğumu bulamadım ilk seferinde. "Chinese Sleep Chant" albümün geri kalanından vokal açısından biraz farklı ama "idare eder" kategorisinde. İsim şarkılarından biri "Viva la Vida"yı hiç sevmedim, diğeri "Death And All His Friends" ise yer yer hoş. "Violet Hill"deki gitar sertleşmesi albümün geri kalanında yok. 1 kere sonrasında söylenebilecek sanırım başka bişey de yok. Buyurun o zaman hadi bakalım.

Coldplay - Viva la Vida or Death and All His Freinds (Full Album)

Pazartesi, Haziran 02, 2008

Stereophonics @ Masstival (5 temmuz)

Masstival forumlarında yazılmış resmen. 5 Temmuz gecesi Alanis Morissette'in öncesinde sahnede olacaklarmış. Birincisi Stereophonics için çok sevindim, severim çünkü baya. İkincisi Alanis Morissette'i izlememi sağlayacakları için de sevindim. Stereophonics olmasa asla onun için gitmezdim. Zaten festivalin geri kalanında hiçbişey yok eğer uzun saçlı ve 2x2 boyutlarında değilseniz.